ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

 

Τρεις κι ο… κούκος ήταν χθες στο Σύνταγμα, παρά το ότι ψηφιζόταν ο πιο αντιλαϊκός προϋπολογισμός στην ιστορία του νέου ελληνικού κράτους. Κι αν οι διαδηλωτές την προηγούμενη Τετάρτη, κατά την ψήφιση του Μνημονίου 3, μπορεί και να ήταν 50.000 (ένας στους εκατό Αθηναίους…), χθες έλλειπε ένα… μηδενικό. Ήταν δεν ήταν 5.000!
Κι αυτό, παρά την κινητοποίηση που είχαν κάνει δύο κοινοβουλευτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), οι γνωστές κουκουλοφόρες εξωκοινοβουλευτικές ουρές τους, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλες πολιτικά πεθαμένες καταστάσεις.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως παρουσιάζουν το φιάσκο τους οι ίδιοι εκείνοι που τις προηγούμενες ημέρες καλούσαν περίπου σε… επανάσταση, με συνθήματα όπως: «Όλοι/ες στους δρόμους! Για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης! Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους και τους προϋπολογισμούς τους!».
Έτσι, λοιπόν, η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο «χρονικό» που ανανέωνε κάθε τόσο έβαζε τίτλους όπως: «Πυκνός ο κόσμος μπροστά από τη Βουλή παρά το κρύο» (ναι, το κρύο σας έφταιγε…), «Μαζική και σήμερα η συγκέντρωση στο Σύνταγμα», αλλά απόφευγε να μιλήσει με αριθμούς. Για λόγους ευνόητους…
Τι σημαίνει αυτή η παταγώδης αποτυχία των ακροαριστερών κομμάτων να κινητοποιήσουν έστω ένα αξιοπρεπές τμήμα του πληθυσμού; Πως δεν τους θέλει ο λαός – τις κουκούλες τους και μπρός!
(ΥΓ) 1: Παρά το φιάσκο, ομάδες αναρχοσταλινικών εμφανίστηκαν, έχοντας πάρει μαζί και τα… εργαλεία τους, αλλά απογοητεύτηκαν από το θέαμα των λιγοστών «συντρόφων» που μαζεύτηκαν και δεν επιδόθηκαν σε… επαναστατική γυμναστική.
(ΥΓ) 2: Ιδού και πως οι «δικηγόροι της νομικής βοήθειας» των κουκουλοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσαν δύο αναρχοκομμουνιστάκια που είχαν μαζί τους βαριοπούλες, με τις οποίες οι «κοινωνικοί αγωνιστές» σπάνε τα πεζοδρόμια και τα μάρμαρα και τα εκτοξεύουν στους αστυνομικούς:
«18.15: Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής τα ΜΑΤ προσήγαγαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι επειδή βρήκανε στην τσάντα τους οικοδομικά εργαλεία. Οι προσαχθέντες εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι είχαν τα εργαλεία μαζί τους καθώς προηγουμένως κάνανε βελτιωτικές εργασίες στο πάρκο Ναυαρίνου (γεγονός επιβεβαιωμένο από αυτόπτες μάρτυρες), στου οποίου τη συλλογικότητα συμμετέχουν. Οι αστυνομικοί τους προσήγαγαν τελικά και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, όπου κατευθύνονται ήδη οι δικηγόροι της νομικής βοήθειας.
19.23: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες του πάρκου Ναυαρίνου αφού αποδείχθηκε ότι όντως έκαναν εργασίες στο πάρκο».