ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Τελικά πόσοι ήταν προχθές το βράδυ οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα; Καμιά 50αριά χιλιάδες λέει η Αστυνομία. Σε 60-80.000 τους υπολόγισαν έγκυρες ιστοσελίδες. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που καπέλωσε τη συγκέντρωση θριαμβολογεί:

«Στο Σύνταγμα μίλησε ο λαός! Όλο το χρονικό της μεγαλειώδους συγκέντρωσης. Τεράστια η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν παρά τη βροχή και τα χημικά της αστυνομίας την αντίθεσή τους στο νέο μνημόνιο…».

Βέβαια, ούτε 200.000 ήταν οι διαδηλωτές, ούτε «η βροχή και τα χημικά της αστυνομίας» (να τες οι δικαιολογίες) ήταν αποτρεπτικοί παράγοντες για την προσέλευση του κόσμου, καθότι προέκυψαν πολύ αργότερα (τρεις ώρες μετά την ώρα έναρξης). Όμως, τι κι αν ήταν 50 ή 60 ή 80 χιλιάδες; Εδώ περνούσαν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στη νεότερη ελληνική ιστορία και σε μια πόλη –τουλάχιστον- 5 εκατομμυρίων κατοίκων, πήγε στο Σύνταγμα 1 στους 100 Αθηναίους!

Μήπως, λοιπόν, γι’ αυτή τη μικρή προσέλευση φταίει το… μεγαλειώδες καπέλωμα του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών… δημοκρατικών δυνάμεων;