ΣΕ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ, Η «ΑΥΓΗ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ «ANTINEWS» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ;

Επανήλθε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στη «μάχη» κατά της Χρυσής Αυγής, από την… ευσεβή εφημερίδα «Αυγή» (όργανο του… ευλαβούς ΣΥΡΙΖΑ):

«Δεν μπορώ να δεχθώ βιαιότητες εναντίον απλών, φτωχών, ασθενών και απροστάτευτων ανθρώπων. Με συγκλονίζουν πολύ τέτοιες συμπεριφορές, γιατί όλα αυτά είναι αντιχριστιανικά και απάνθρωπα.» Και συνεχίζει: «Δεν κρίνω δηλώσεις των ιεραρχών. Εκφράζω την άποψή μου και προσπαθώ να συντονίζω την πράξη με τον λόγο ή μάλλον προσπαθώ ο λόγος να είναι απόρροια της πράξης. Σε παλαιότερους χρόνους υπήρξαν ιεράρχες οι οποίοι συμμετείχαν στο «ανάθεμα» του Βενιζέλου, ύμνησαν δικτατορικά καθεστώτα, συνεργάστηκαν με τη χούντα. Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν σήμερα από τους ιεράρχες. Πρέπει να διδασκόμαστε από την Ιστορία».

Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που παρουσίασε τις συγκεκριμένες δηλώσεις το blog Antinews, το οποίο είναι κοινό μυστικό πως είναι… η φωνή του Σαμαρά στο διαδίκτυο (his master voice…):

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Φασίστες οι Χρυσαυγίτες

«Έστω και με σχετική καθυστέρηση, ο ένας μετά τον άλλο οι μητροπολίτες της Εκκλησίας μας παίρνουν θέση για το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή». Είχε προηγηθεί η καθαρή θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και κυρίως η άγια φωνή του μητροπολίτη Σιατίστης ο οποίος πρώτος είχε βγει και είπε ότι ο λόγος της Χρυσής Αυγής δεν έχει καμιά σχέση με το λόγο του θεού. Έτσι, λοιπόν, ακολουθεί τώρα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι Χρυσαυγίτες είναι φασίστες και ναζιστές. Είναι απαράδεκτες οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στα μέλη της Χρυσής Αυγής. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα από ανθρώπους πραγματικά άγιους, που τιμάνε τον όρκο του στο θεό. Σιγά – σιγά, όμως, μαζί πολιτικοί, εκκλησία και πολίτες θα πρέπει να συντονιστούν σε μια εθνική συμμαχία κατά του φασισμού που έχει ενσκήψει στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να απομονωθούν τόσο οι Χρυσαυγίτες βουλευτές – μπράβοι όσο και αυτοί που νομίζουν ότι το κόμμα του Μιχαλολιάκου είναι αντισυστημικό και αντιμνημονιακό και θα φέρει την επανάσταση στην Ελλάδα κατά του διεφθαρμένου συστήματος. Επίσης, θα πρέπει να απομονωθούν μητροπολίτες που… γέρνουν επικίνδυνα προς τον φασισμό, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος που προ ημερών ανέλαβε… εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής, όντας  καλύτερος κι από τον Κασιδιάρη».

Τι παρατηρούμε;  

1ο) Μια… αριστεροδεξιά συμμαχία κατά της Χρυσής Αυγής, με τις… ευλογίες λίγων μητροπολιτών.

2ο) Τα δημοσιογραφικά όργανα τις σαμαρικής «χαζοχαρούμενης» δεξιάς αποκρύπτουν με επιμέλεια το μέσο («Αυγή») που έκανε τις σχετικές δηλώσεις ο μητροπολίτης. Προφανώς, για να μην αντιδράσουν οι νεοδημοκράτες που έχουν συνείδηση.

3ο) Οι σαμαρόφρονες αποκρύπτουν επίσης το γεγονός ότι ο εν λόγω μητροπολίτης έχει ξανακάνει δηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής (την προηγούμενη φορά, μαζί με τους υπόλοιπους) και τον εμφανίζουν ως… νέοπροσχωρήσαντα στην αντι-Χρυσή Αυγή συμμαχία. Πράγμα που σημαίνει πως αφενός μεν περνούν τους αναγνώστες τους για ηλίθιους και αφετέρου δε πως δεν υπάρχουν άλλοι «πρόθυμοι» μητροπολίτες πέρα από τους γνωστούς 9…