Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Όλοι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα, λένε πως θα τα ψηφίσουν «με βαριά καρδιά», «για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα», «για να παίρνουμε μισθούς και συντάξεις» κ.τ.λ. Δεν ξέρουμε αν τα πιστεύουν αυτά που λένε ή απλά υποκρίνονται φοβούμενοι το πολιτικό κόστος (κατά 99,9% συμβαίνει το δεύτερο). Υπάρχει, όμως, κι ένας που τα ψηφίζει με χαρά, γιατί τα βρίσκει… σωστά!!! Πρόκειται για τον Άδωνι Γεωργιάδη, εισηγητή του νομοσχεδίου και διαπρύσιο τελάλη του στα τηλεοπτικά παράθυρα: «Δεν ψηφίζουμε με το ζόρι τα μέτρα, τα ψηφίζουμε γιατί είναι σωστά».

Μάλιστα, σύμφωνα με παραπολιτικό του «Βηματοδότη»: «Από χθες κάθεται να διαβάσει όλες αυτές τις εκατοντάδες σελίδες για να μπορεί να στηρίξει με πάθος τα μέτρα, επιμένοντας ότι αυτά περιλαμβάνουν δύο διαφορετικά πράγματα: τα δημοσιονομικά, τα οποία έπρεπε να είχαμε πάρει γιατί δεν μας δάνειζε κανείς και τις μεταρρυθμίσεις που είναι εντελώς αυτονόητα θέματα».

Φήμες λένε πως η μανία του συγκεκριμένου βουλευτή με την τηλεοπτική δημοσιότητα (κι όχι η… άγνοια κινδύνου) είναι η αιτία της στάσης του. Γιατί ποιο διαπλεκόμενο κανάλι δε θα καλεί επί μονίμου βάσεως τον πιο φανατικό τελάλη του μνημονίου; Και ποιόν θα «σπρώχνει» στις τηλεοπτικές μάχες ο Α. Σαμαράς, αν όχι τον Άδωνι, αφού δεν υπάρχουν και πολλοί διαθέσιμοι για να παίξουν αυτό το ρόλο; Αφήστε δε που στο… βάθος τον περιμένει (στον πρώτο ανασχηματισμό της συγκυβέρνησης που δε θα αργήσει…) και κάποιο υπουργείο, ως ανταμοιβή για τον υπερβάλλοντα ζήλο του. Έτσι εξηγούνται όλα…