ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Δένδια γιατί κατάπιες τη γλώσσα σου;

«Μπλόκο», όπως οι ίδιοι υπερηφανεύονται, πραγματοποίησε την Τρίτη, λίγο πριν αρχίσουν οι διαδηλώσεις (στις οποίες ήταν τρεις κι ο… κούκος) πολυμελής ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της «ομάδας νομικής υποστήριξης» της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ (οι δικηγόροι που σπεύδουν άμεσα για νομική υποστήριξη των κουκουλοφόρων όποτε αυτοί συλλαμβάνονται από αστυνομικούς), στους αστυνομικούς της ασφαλείας που έκαναν τη δουλειά τους!

Ιδού πως καυχώνται οι ίδιοι οι συριζαίοι για το «έργο» τους (προσέξτε ειδικά την τελευταία παράγραφο, όπου υποστηρίζουν ότι χάρη στην παρέμβασή τους δεν έγιναν προσαγωγές):

«Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω… κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές. Και, φυσικά, ειπώθηκαν ατάκες και ατάκες. «Και τι σημαίνει «βουλευτής», ρε; Τι είναι το κοινοβούλιο, δηλαδή; Κι εσείς τι είστε, βασιλιάδες; Στο απυρόβλητο;» Εμείς κακοπροαίρετοι δεν είμαστε, υποστηρίζουμε λυσσαλέα πως και τον κ. Δένδια να είχαν μπροστά τους, πάλι έτσι θα αντιδρούσαν τα incognito παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Στην τσάντα μου έχω τις χειροπέδες μου, υπάρχει πρόβλημα;». Οπωσδήποτε όχι. Δεν πέσαμε δα κι απ΄ τα σύννεφα. Άλλοι, βέβαια, ήταν πιο διαλλακτικοί και μας τόνισαν πως «Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι, έτσι βγάζουμε τα λεφτά μας». Σαφές. «Κι εγώ συνδικαλιστής είμαι κι έχω ευαισθησίες», τόνισε ο επικεφαλής μίας από τις ομάδες. Επίσης σαφές.

Η αλήθεια είναι πως δεν πειστήκαμε για το αγνό των προθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, αλλά ακόμα κι αν το είχαμε κάνει, στο επόμενο στενό μας περίμενε μια «έκπληξη». Νέοι, γένια, μαλλιά, κουκούλες, ύφος ζοχαδιασμένο από τη λύσσα της ταξικής πάλης, τσιγάρο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν αν είναι αστυνομικοί. Η απάντηση δόθηκε. Η επόμενη εύλογη: «Κι αφού είστε αστυνομικοί γιατί έχετε κουκούλες;». «Γιατί έτσι μας αρέσει» και απομακρύνθηκαν αφού πρώτα, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, απαίτησαν να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες.

ΥΓ 1: »Να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες» και μάλιστα μπροστά τους. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν τις μπορεί τις αδιακρισίες. Εξάλλου ποτέ δε δημοσίευσε στοιχεία διαδηλωτών ή αντιεξουσιαστών ή «οροθετικών» ιερόδουλων. «Μην κάνεις ό,τι δε θέλεις να κάνουν και σε σένα» είναι το μότο στη ΓΑΔΑ.

ΥΓ 2: Ένας από τους ασφαλίτες φεύγοντας γύρισε την πλάτη και η μπλούζα του με μεγάλα άσπρα έγραφε St. Pauli. Μεγάλη η χάρη του Αγίου, τον φυλάει εν ώρα υπηρεσίας, μάλλον.

Τελικά σήμερα έγιναν μόνο 2 (δύο) προσαγωγές, η μία μάλιστα πριν ξεκινήσει η παρέμβαση! Πού οι… ένδοξες κατοστάρες κι οι εκατοπενηντάρες… Σύμπτωση;».

Ερώτημα 1ον): Έχουν το δικαίωμα βουλευτές και στελέχη κάποιου κόμματος να κάνουν «μπλόκο» σε αστυνομικούς εν υπηρεσία, να τους παρενοχλούν, να τους φωτογραφίζουν και εν τέλει να τους εμποδίζουν να επιτελέσουν το έργο τους; Ο «πολύς» υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, λαλίστατος και απειλητικότατος σε άλλες περιπτώσεις, τι έχει να πει επ’ αυτού;

Ερώτημα 2ον): Εφόσον, όπως υποστηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς οι συριζαίοι, οι κουκουλοφόροι που προκαλούν τα επεισόδια είναι… αστυνομικοί, γιατί τρέχουν στην ΓΑΔΑ να τους υπερασπιστούν μόλις συλλαμβάνονται;

(ΥΓ): Προς αστοιχείωτους  συριζαίους: St Pauli είναι κάποια ποδοσφαιρική ομάδα κι όχι ο Άγιος Παύλος. Βοήθειά σας…

__________________________________________________________________

Η αστυνομία καταγγέλλει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ανακοίνωση-καταπέλτη για τον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά «με την αντιποίηση αρχής από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοσιοποίηση βίντεο με τις φωτογραφίες αστυνομικών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε… αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς.

Σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου – επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει.

Αλλά όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr) επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν.

Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει «βορά» στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους «μπαχαλάκηδες» για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!

Όσον αφορά τη «δικαιολογία» που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα «διαδηλωτών», αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του «λαϊκά δικαστήρια» και τον ρόλο της Δικαιοσύνης…

Αλλά όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, οι κουκούλες έπεσαν. Δυστυχώς, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται».