Η «ΣΚΥΛΑ», Η «ΧΑΡΥΒΔΗ» ΚΑΙ Η «ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ

Ο Λένιν είχε χρησιμοποιήσει το σύνθημα «έφοδος στον ουρανό» για την μπολσεβίκικη «επανάστασή» του (που ήταν πραξικόπημα μιας μειοψηφίας). Χθες, ο Α. Σαμαράς, χρησιμοποίησε μια παράφραση του λενινιστικού συνθήματος, μιλώντας στους βουλευτές του για… «έφοδο στον ουρανό». Έτσι προφανώς θα κάνει τη δική του μνημονιακή «επανάσταση» (που είναι πραξικόπημα, καθώς δεν διαθέτει τη λαϊκή συναίνεση).

Είπε κι άλλα ο πρωθυπουργός της ολοκλήρωσης της εξαθλίωσης των Ελλήνων. Θα σταθούμε σ’ ένα απ’ αυτά, περί των δύο άκρων:

«Υπάρχουν αυτοί που ακούν και υποκύπτουν στις Σειρήνες του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού. Όπως υπάρχουν κι εκείνοι που κλείνουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και κωπηλατούν με δύναμη για να περάσουν τα στενά, όπου στο ένα άκρο παραφυλάει η Σκύλλα και στο άλλο η Χάρυβδη. Εκεί βρισκόμαστε τώρα: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των δύο άκρων. Που σε ένα πράγμα συμφωνούν μεταξύ τους! Μόνο σε ένα: να μην περάσει η πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Σε όλα τα άλλα σκοτώνονται μεταξύ τους. Συμφωνούν, μόνον, στο να σκοτώσουν το μέλλον αυτής της Κυβέρνησης, μαζί με το μέλλον του Ελληνικού Λαού».

Καταλαβαίνετε τώρα από πού εκπορεύεται η θεωρία των «δύο άκρων», του κινδύνου «εμφυλίου πολέμου» κ.λπ. και τι εξυπηρετεί. Γι’ αυτό το κράτος παρακινεί το αριστερίστικο παρακράτος (το ένα «άκρο», το ελεγχόμενο) να παρενοχλεί ποικιλοτρόπως το άλλο «άκρο» (το μη ελεγχόμενο, την Χρυσή Αυγή), για να ξεσπάσουν συγκρούσεις α λα Ιταλία της δεκαετίας του ’70 και να βγει μετά το «κέντρο», οι «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη και να πουν στον κόσμο: «Τι προτιμάτε, αυτούς και εμφύλιο πόλεμο ή εμάς και την ησυχία σας – και τη μνημονιακή δυστυχία σας»;