ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ GUARDIAN ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ένα νέο εκτενές δημοσίευμα-λιβελογράφημα κατά της Χρυσής Αυγής είχαμε αυτές τις μέρες στην ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής εφημερίδας των μεγαλοκαπιταλιστών του Σίτυ The Guardian, που πάρει με… 108 τη δυσφήμιση των Ελλήνων εθνικιστών. Το νέο παραλήρημα του δημοσιογραφικού οργάνου των Εγγλέζων λόρδων, έχει τον… χιτσκοκικό τίτλο «Φόβος και βδελυγμία στην Αθήνα: Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς» και υπότιτλο: «Η υποκουλτούρα αποκτά δίκτυο στην αστυνομία και τους δικαστές». Συντάκτρια του βδελύγματος είναι κάποια Μαρία Μαργαρώνη, συριζαία ασφαλώς, η οποία είχε υπογράψει και το πρόσφατο άρθρο της εγγλέζικης λαχανοφυλλάδας σχετικά με τις «καταγγελίες» των αναρχοκομμουνιστών για… βασανιστήρια από αστυνομικούς στην ΓΑΔΑ. Ιδού:

«Στην χτυπημένη από τη λιτότητα Ελλάδα, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε άνοδο. Οι βουλευτές της χαιρετούν φασιστικά, ενώ στους δρόμους τάγματα εφόδου ξυλοκοπούν μετανάστες. Και κάποιοι από τους πιο ενθουσιώδεις υποστηρικτές τους ανήκουν στην αστυνομία. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα, ένα κίνημα, μια υποκουλτούρα, τάγματα εφόδου· και ένα δίκτυο μέσα στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα, το οποίο συνειδητά και αναπόφευκτα γεμίζει τα κενά που άφησε η παράλυτη πολιτεία.
Μετά από αρκετά χρόνια περιθωριακής παρουσίας, το Μακεδονικό και το κύμα αντιμεταναστευτικών αισθημάτων στις αρχές της δεκαετίες του ’90 έδωσαν την πρώτη ώθηση στο κόμμα. Σταδιακά προς το τέλος της περασμένης δεκαετίας, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής άρχιζαν να ‘’καθαρίζουν’’ τις πλατείες με γροθιές, ρόπαλα και μαχαίρια, να κάνουν έφοδο σε τζαμιά, να πουλάνε προστασία και να συνοδεύουν τις γριούλες στο σουπερμάρκετ.
Πολλοί ψήφισαν Χρυσή Αυγή για να τιμωρήσουν τα κόμματα που έφεραν την χώρα στην κατάσταση που την έφεραν. «Μόνο τα παιδιά με τα μαύρα πουκάμισα δεν φοβάμαι», λέει μια γυναίκα και η μητέρα της συμπληρώνει (αρκετά μεγάλη για να θυμάται την απριλιανή χούντα) «δεν ξέρω άλλους που να μοιράζουν φαγητό»
Η στρατηγική του κόμματος -ένα κόμμα νομιμοποιημένο από τη δημοκρατία και τα μέσα ενημέρωσης- είναι μείγμα σαγήνης και εκβιασμού, η εκμετάλλευση της ανάγκης που υποστηρίζεται από την απειλή της βίας. Η Χρυσή Αυγή υπόσχεται φαγητό, αίμα και δουλειές μόνο για Έλληνες, έχει γυμναστήρια που δεν δέχονται ξένους, αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι η παροχή ‘’ασφάλειας’’ με τη συμπαιγνία των Αρχών. Είναι γνωστό σε όλους ότι αν έχεις καταληψίες στο διαμέρισμά σου, μπορείς να φωνάξεις την Χρυσή Αυγή να τους διώξει, όχι την αστυνομία που στην καλύτερη περίπτωση θα σου δώσει διακριτικά ένα τηλεφωνικό αριθμό της Χρυσής Αυγής. Μέσα από ένα φονικό κοκτέιλ πρόθεσης, ανικανότητας και αδράνειας, η πολιτεία άφησε μία βίαιη, αντιδημοκρατική δύναμη να ελέγξει την επιβολή του νόμου».

Τέλος, στο προστυχογράφημα του δημοσιογραφικού οργάνου των Εγγλέζων καπιταλιστών, φιλοξενούνται δηλώσεις της αναρχοκομμουνίστριας Ιωάννας Κούρτοβικ (που μιλά για κάλυψη της Αστυνομίας στην Χρυσή Αυγή), καθώς και του κομμουνιστή βουλευτή (της ΔΗΜΑΡ) Βασίλη Μαστρογιάννη: «Με την χούντα ήξερες τον εχθρό. Αυτοί οι άνθρωποι δρουν μέσα στην κοινωνία και υπονομεύουν το σύστημα από μέσα. Η κατάσταση μπορεί να κρατήσει 15-20 χρόνια».

Είναι περιττό νομίζω να θέσουμε το ερώτημα πως τυχαίνει να συμπλέουν τα συμφέροντα των κομμουνιστών και των καπιταλιστών. Ενώπιον του κοινού κινδύνου, της Χρυσής Αυγής, ενώνονται όλες οι τάσεις του συστήματος!