BBC: Βασανιστές οι αστυνομικοί στην Ελλάδα γιατί είναι χρυσαυγίτες

Μετά την εγγλέζικη μεγαλοεφημερίδα-όργανο των σκληρών καπιταλιστών του Σίτυ, Guardian, και το περιβόητο BBC προσχώρησε στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής και υπέρ των λαθρομεταναστών, με γλώσσα κουκουέδικη και συριζαική!

Έτσι, μ’ ένα δημοσίευμα αντιγραφή της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη», με τίτλο «Κατηγορίες εναντίον της ελληνικής αστυνομίας για ρατσισμό και για τα δικαιώματα ασύλου», η γνωστή φωνή του κατεστημένου της Λόνδρας επιτίθεται στους αστυνομικούς, τους οποίους κατηγορεί ότι… βασανίζουν τους αριστεριστές και τους λαθρομετανάστες (αγαπημένους των Λόρδων της εγγλέζικης παρακμιακής πλουτοκρατίας) και αποδίδει τη συμπεριφορά τους αυτή στην επιρροή της Χρυσής Αυγής. Ιδού το κατάπτυστο δημοσίευμα:

«Το ρεπορτάζ του Newsnight για το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα. Τώρα, τρεις νέες εκθέσεις φωτίζουν την ουσία της ιστορίας μας, η οποία ήταν: τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια από αστυνομικούς σε αντιφασίστες κρατουμένους, η επιρροή της Χρυσής Αυγής μέσα στην Ελληνική Αστυνομία και η πιθανή επίδραση (αυτής της επιρροής) στην επιχειρησιακή συμπεριφορά και τις προτεραιότητες της αστυνομίας στις περιοχές της Αττικής, γύρω από την Αθήνα».

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΔΑ

«Σήμερα, οι δικηγόροι των 15 διαδηλωτών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έτυχαν κακομεταχείρισης και κακοποίησης, ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση, έδειξαν στο Newsnight τις εκθέσεις των ιατροδικαστών για οκτώ από τους κρατούμενους.

Το πιο σοβαρό από τα έγγραφα των ιατροδικαστών επιβεβαιώνει «βαριά σωματική βλάβη που προκλήθηκε από αιχμηρό και αμβλύ αντικείμενο», κάτι που υποχρεώνει το θύμα να βρεθεί εκτός εργασίας για ένα μήνα.

Άλλος περιγράφει είδος τραυματισμού που ταιριάζει με αυτόν που προκαλείται από ένα taser, όπως ισχυρίστηκε το αρχικό ρεπορτάζ του Guardian. Οι δεκαπέντε διαδηλωτές μας είπαν ότι σκοπεύουν να μηνύσουν την Αστυνομία των Αθηνών».

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

«Μια δεύτερη έκθεση που εξέδωσε χθες ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες περιέχει στοιχεία για ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, τα οποία, συνήθως, δεν συλλέγονται από την ελληνική κυβέρνηση.

Καταγράφει 87 ρατσιστικές επιθέσεις, 48 από τις οποίες έγιναν από μέλη μιας συγκεκριμένης δεξιάς πολιτικής ομάδας. Με άλλα λόγια, περισσότερες από τις μισές των εγγεγραμμένων ρατσιστικών επιθέσεων, μπορούν να αποδοθούν σε άτομα ντυμένα στρατιωτικά:

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα ή οι μάρτυρες των επιθέσεων δήλωσαν ότι αναγνώρισαν πρόσωπα που συνδέονται με το κόμμα της Χρυσής Αυγής μεταξύ των δραστών, είτε επειδή φορούσαν τα διακριτικά του κόμματος είτε επειδή τους είχαν δει να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το κόμμα στην περιοχή», σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Η έκθεση επισημαίνει συγκεκριμένα την ανησυχητική σύμπτωση τέτοιων περιστατικών με τον εικαζόμενο ρατσισμό της ελληνικής αστυνομίας:

«Υπάρχει μια διακριτή κατηγορία από 15 περιστατικά όπου είναι αλληλένδετες η αστυνομική με την ρατσιστική βία. Τα περιστατικά αυτά αφορούν αστυνομικούς σε υπηρεσία, οι οποίοι καταφεύγουν σε παράνομες πράξεις και βίαιες πρακτικές, κατά τη διεξαγωγή ελέγχων ρουτίνας. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, κρατήθηκαν και κακομεταχειρίστηκαν για μερικές ώρες, καθώς και περιπτώσεις κατά τις οποίες νομικά έγγραφα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων»».

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ «ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ»

«Τέλος, μια έκθεση που εκδόθηκε την Παρασκευή από μια ένωση ΜΚΟ και δικηγόρων που ασχολούνται με τη νομική εκπροσώπηση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, αποτέλεσε νέο ράπισμα χτύπημα για το ελληνικό σύστημα παροχής ασύλου.

Παρότι η Ελλάδα έχει υπογράψει το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να ζητήσουν άσυλο και τους εγγυάται ανθρώπινη μεταχείριση, είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατο να το πράξει.

Σε αντίθεση με την Βρετανία, δεν υπάρχει ειδική υπηρεσία μετανάστευσης και το σύστημα αιτήσεων το διαχειρίζεται η αστυνομία.

Εκείνοι που προσπαθούν να ζητήσουν άσυλο πρέπει να σταθούν στην ουρά σε ένα απομακρυσμένο σταθμό [αστυνομικό τμήμα] κατά την διάρκεια της νύχτας κάθε Παρασκευή, μετά από την οποία  μόλις 20 «επιλέγονται» για να υποβάλουν αίτηση.

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πολλές περιπτώσεις αυθαίρετης βίας, κακομεταχείρισης, κ.λπ. των ανθρώπων που στέκονται στην ουρά για άσυλο και καταλήγει: «Η πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου είναι σχεδόν αδύνατη στην Αττική».

Η έκθεση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες αναφέρει:

«Οι αρμόδιες αρχές δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για να διευκολύνουν τη σωματική και ψυχική εξάντληση των αιτούντων ασύλου, οι οποίοι υποβάλλονται σε απάνθρωπο και εξευτελιστικό μαρτύριο, προκειμένου να υποβάλλουν την αίτηση. Αντ’ αυτού, ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές, όπως να διαλύουν τους συγκεντρωμένους στην ουρά, να τους προσβάλλουν και να τους διώχνουν, έτσι ώστε να τους αποθαρρύνουν από το να επιστρέφουν και να προσπαθούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο. Αυτή η παράλογη πρακτική που έχει καθιερωθεί από τις Αρχές, δηλαδή ο περιορισμός της πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου σε ένα μικρό μόνο αριθμό υποψηφίων και μόνο μία φορά την εβδομάδα, σε μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα πριν από την αυγή, αφήνει περιθώρια για την εμφάνιση περιστατικών αυθαιρεσίας, βίας και εκμετάλλευσης, απέναντι στις οποίες η αστυνομία παραμένει αδιάφορη σε αντίθεση με το ρόλο της και κατά παράβαση των υποχρεώσεών της».

Έτσι, σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, η ελληνική αστυνομία κατηγορείται από ιατροδικαστές, ΜΚΟ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για κακομεταχείριση αντιφασιστών διαδηλωτών υπό κράτηση, για «αδιαφορία» ως προς την κακομεταχείριση των αιτούντων άσυλο και για πραγματική, φυσική συμμετοχή αστυνομικών σε ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες.

Όταν πήρα συνέντευξη από τον εκπρόσωπο τύπου της ελληνικής αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος φρόντισε να αρνηθεί όλες τις καταγγελίες για κακομεταχείριση και ρατσισμό».

Ερώτημα: Γιατί τα δημοσιογραφικά όργανα των σκληρών καπιταλιστών της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου υπερασπίζονται με τέτοια μανία τους ακροαριστερούς και τους λαθρομετανάστες;

Απάντηση: Γιατί οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν να διαλύσουν την πατρίδα μας για να εκμεταλλευθούν τον απέραντο φυσικό της πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσός κ.τ.λ.) και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούν ως 5η φάλαγγα τους λαθρομετανάστες και τους προστάτες τους, αριστεριστές!