Φόβος και απέχθεια στο διεθνές κατεστημένο για την Χρυσή Αυγή

«Φόβος και απέχθεια στην Αθήνα». Με αυτό τον τίτλο η ηλεκτρονική έκδοση της γνωστής κατεστημένης βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» δημοσιεύει εκτενέστατο ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι «οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του νέο-ναζιστικού κόμματος είναι η Ελληνική Αστυνομία». Στο βίντεο, υπάρχει μια «άκρως αποκαλυπτική δήλωση αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας», ο οποίος αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην Ελληνική Αστυνομία» και υποστηρίζει «ότι η ελληνική πολιτεία είχε πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ κατονομάζει ως υπαίτιους της κατάστασης τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αλλά και την ηγεσία της αστυνομίας που κάνει τα στραβά μάτια». Βέβαια, ακούγοντας την πλήρη συνέντευξη του «ανώνυμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.», παρατηρούμε πως η ομιλούσα σκιά χρησιμοποιεί τη «γλώσσα» του ΣΥΡΙΖΑ («επιτίθενται σε μετανάστες», «χτυπάνε τους μετανάστες», «το σύστημα τους καλύπτει για να αντιμετωπίσουν την αριστερά όταν θα γίνει κυβέρνηση» κ.τ.λ.). Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο «αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ.» να είναι… αξιωματούχος της Κουμουνδούρου ή ακόμα και κουκουλοφόρος των Εξαρχείων…

Κατά τα άλλα, το εμετικό ρεπορτάζ της σκληρής καπιταλιστικής εφημερίδας φιλοξενεί συνέντευξη της (όψιμης) «κόκκινης Λιάνας της Εκάλης» (Κανέλλη), και της Κούρτοβικ, που «κατήγγειλε» πως: «Πριν από λίγες ημέρες και ενώ βρισκόμουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και περπατούσα, δύο ένστολοι άνδρες βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά μου, και μιλώντας δυνατά είπαν ‘Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή’».
Τώρα, πως μια σκληρή καπιταλιστική εφημερίδα δίνει βήμα σε δύο σεσημασμένες και φανατισμένες κομμουνίστριες (που θεωρητικά θέλουν να ανατρέψουν τον καπιταλισμό και «με τα άντερα του τελευταίου καπιταλιστή να κρεμάσουν τον τελευταίο …», δε θυμάμαι ακριβώς ποιον τελευταίο), για να πούνε τον… πόνο τους για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, αυτό ας το κρίνετε εσείς οι αναγνώστες.

Από την… ομήγυρη δε θα μπορούσε να λείψει ο πρόεδρος των Πακιστανών, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος απήγγειλε απταίστως το γνωστό του ποίημα για «επιθέσεις σε μετανάστες» κ.τ.λ.

Τέλος, «εμφανίστηκε» μια ακόμη ομιλούσα σκιά που δήλωσε «ομοφυλόφιλος», ο οποίος στο γνωστό ρεφραίν «κατήγγειλε» ότι έγινε επίθεση εναντίον του από άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες, παρουσία αστυνομικών «που κοιτούσαν αλλού», και απείλησε πως αν η Χρυσή Αυγή γίνει κυβέρνηση αυτός και τα υπόλοιπα «κορίτσια» του σιναφιού του «θα βγουν στους δρόμους» (δε διευκρίνισε αν λέγοντας «δρόμους» εννοούσε τη γνωστή κεντρική λεωφόρο της Αθήνας…).

Αυτό, λοιπόν, ήταν ένα ακόμα ρεπορτάζ (της πλάκας) της «σοβαρής» και «έγκριτης» βρετανικής εφημερίδας για την Χρυσή Αυγή. Ας το κρατήσουν οι ειδικοί, ως παράδειγμα προς αποφυγή στα μαθήματα των σχολών δημοσιογραφίας…

Αμαλία Κουτσαβίτη