Συμμορία 23 «ευπαθών» εξαπατούσε, έκλεβε και κακοποιούσε ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους!

Το είπαμε χθες, το είπαμε προχθές, το λέμε και σήμερα και θα το επαναλαμβάνουμε καθημερινά: η εγκληματικότητα των μελών των λεγόμενων «ευπαθών» ομάδων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πρέπει κάτι να γίνει ΤΩΡΑ.

Πολυμελής σπείρα, λοιπόν, που διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε βάρος ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων, στις περιοχές Ιλίου, Πετρούπολης, Καματερού, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Βριλησσίων, Παπάγου, Πετραλώνων, Κορυδαλλού, Αμπελόκηπων και Ηρακλείου, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα εις βάρος συνολικά 23 ατόμων, που είναι όλα μέλη δύο οικογενειών «ευπαθών» (Αθιγγάνων), για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπής, απάτης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Συνελήφθησαν 14 «ευπαθείς», ηλικίας από 19 έως 49 ετών, ενώ άλλα 9 «ευπαθείς» αναζητούνται.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να μπουν στα σπίτια, όπως π.χ. ότι ήταν υπάλληλοι της ΔΕΗ και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα. Πολλές φορές δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία και να απειλήσουν με μαχαίρια τους ηλικιωμένους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρυσαφικά και χρήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.

Το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων ανέρχεται στο ποσό των 75.280 ευρώ.

Να τους χαίρονται οι «αντιρατσιστές»!

(ΥΓ): Θα θέλαμε να ξέραμε πως θα αντιδρούσαν οι «αλληλέγγυοι» αν αυτά τα κτήνη εξαπατούσαν, έκλεβαν και κακοποιούσαν τους δικούς τους γονείς!