Financial Times κατά Χρυσής Αυγής

Το δημοσιογραφικό όργανο των πιο σκληρών διεθνών καπιταλιστών… Πανικός και τρόμος έχει πέσει στο ντόπιο κατεστημένο από την διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της μόνης αντιπολιτευτικής δύναμης στο σάπιο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, της Χρυσής Αυγής. Τα ίδια –και χειρότερα- συναισθήματα έχουν κατακυριεύσει και τους υψηλούς προστάτες και εντολοδότες του ντόπιου συστήματος εξουσίας, που όσο βλέπουν την Χρυσή Αυγή να μεγαλώνει τα ποσοστά της τόσο νιώθουν πως τα σχέδιά τους για λεηλασία του εθνικού μας πλούτου (πετρέλαια, φυσικό αέριο, χρυσός κ.τ.λ. – η Ελλάς είναι αυτό που λέμε «μαγαζί γωνία»…) θα πάνε στο βρόντο. Μέσα, λοιπόν, στον πανικό τους για την ενδεχόμενη απώλεια μιας σίγουρης πηγής πλούτου και ανεξάντλητης τοκογλυφίας, βάζουν τα δημοσιογραφικά τους όργανα να γράφουν μανιωδώς πύρινα άρθρα για την Χρυσή Αυγή, έχοντας ως «πηγή» τους αιώνιους βαστάζους τους, τους ντόπιους αριστερούς (διαβάζοντας κανείς το παρακάτω κείμενο νιώθει πως διαβάζει «Αυγή» ή «Ριζοσπάστη»…)

Διαβάστε, λοιπόν, ολόκληρο το απαίσιο έμεσμα του δημοσιογραφικού οργάνου του πιο σκληρού και ανελέητου διεθνούς καπιταλισμού, των «Financial Times», το οποίο μάλιστα δημοσιεύθηκε στο Editorial της εφημερίδας- με τίτλο «Σκοτάδι στην Αυγή», (σκοτάδι στα μάτια τους, τους λέμε εμείς), κατά του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Μία από τις ιδρυτικές ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να διώξει μια για πάντα το είδος των καταστροφικών ιδεών του εθνικισμού που προκάλεσε τόσους πολέμους στην ήπειρο. H αναταραχή που επικρατεί στην Ελλάδα βάζει πλέον αυτή την αρχή στην σκληρότερη δοκιμασία της…  Οι μετανάστες και οι μειονότητες έχουν γίνει οι στόχοι του αυξανόμενου αριθμού των άγριων επιθέσεων από τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή, η οποία κέρδισε 18 έδρες στις τελευταίες εκλογές. Οι βουλευτές του έχουν καταγραφεί σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών μικροπωλητών και τη συμμετοχή σε μια βίαιη ομοφοβική διαμαρτυρία. Ένας βουλευτής χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό προνόμιο για να αποκαλέσει τους μετανάστες «υπάνθρωπους».
Οι Έλληνες, γενικά, έχουν ανεκτική στάση στην μετανάστευση, παρά τους πόνους που προκλήθηκαν από την λιτότητας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα περιθωριακό κόμμα. Αλλά η βραδύτητα των αρχών να καταδικάσουν τέτοιες βάρβαρες συμπεριφορές τους κινδύνους που δίνουν την εντύπωση της επίσημης συμπεριφοράς.
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει παραδεχθεί ότι ορισμένοι αστυνομικοί μπορεί να είναι φιλικοί προς τη Χρυσή Αυγή. Ορισμένες δυνάμεις πιστεύεται ότι έχουν συνεργήσει με το κόμμα, ενθαρρύνοντας την παρέμβασή του σε περιπτώσεις που αφορούν τους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η αυξανόμενη αίσθηση της ατιμωρησίας μεταξύ των μειονοτήτων θα πρέπει να σταματήσει εν τη γενέσει της. Η σωστή αστυνόμευση είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της παραπαίουσα πίστης των Ελλήνων πολιτών στην ικανότητα του κράτους να διατηρήσει το νόμο και την τάξη.
Ωστόσο, οι ευρωπαίοι εταίροι στην Ελλάδα έχουν επίσης την ευθύνη να βοηθήσουν να εξαφανίσουμε τις ασθένειες που έχουν τροφοδοτήσει τη δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής.
Η Αθήνα έχει αφεθεί μόνη της να αγωνίζεται κατά της παράνομης μετανάστευσης από τις εμπόλεμες περιοχές του Αφγανιστάν, της Συρίας και της βόρειας Αφρικής. Οι συνθήκες στα στρατόπεδα προσφύγων, όπου κρατούνται είναι άθλιες. Αν και η κυβέρνηση είχε κάποια επιτυχία στη μείωση της πλημμύρας από την Τουρκία κατά τους τελευταίους μήνες, θα αντιμετωπίσει σύντομα προβλήματα στη χρηματοδότηση για τις αυξημένες περιπολίες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημά της για βοήθεια για να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας.
Η ΕΕ πρέπει επίσης να πιέσει την Αθήνα να αντλήσει κεφάλαια που είναι διαθέσιμα πιο γρήγορα. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να επιταχυνθεί η εξαιρετικά αργή αξιολόγηση των μεταναστών και για τη βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα κράτησης. Έτσι, η Ελλάδα θα είναι ένα καλύτερο μέρος, ως αποτέλεσμα, όχι μόνο για τους ίδιους τους πολίτες της, αλλά και για εκείνους που απεγνωσμένα αναζητούν μια καλύτερη ζωή».