Παπαγαλάκια της «σαμαρικής» ΝΔ: Το «Όχι» το είπε ο λαός, όχι ο «φασίστας» Μεταξάς!

Ο απόλυτος ξεπεσμός… Είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες την «Ιερουσαλήμ», ότι το blog antinews απηχεί καλύτερα απ’ όλους την πολιτική του Α. Σαμαρά. Καθότι, λοιπόν, πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου, έχει ενδιαφέρον να δούμε την άποψη της «δεξιάς» ΝΔ του Α. Σαμαρά για την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας, την τόσο ταλαιπωρημένη από τις ιδεοληψίες και τις διαστρεβλώσεις της ιδεολογικά κυρίαρχης αριστεράς –από το 1974 μέχρι τις μέρες μας. Παραθέτουμε παρακάτω άρθρο με τον τίτλο «Λίγο πριν την επέτειο του “ΟΧΙ” ο Μιχαλολιάκος χαιρετά φασιστικά!», που περιέχει ιστορικές αναφορές στον Ι. Μεταξά και το «Όχι» του ’40:

«Ξεπέρασαν κάθε όριο οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής η οποία πλέον βάλλει κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Λίγες ημέρες πριν από την εθνική εορτή για τον εορτασμό του «Όχι»… όχι από τον Μεταξά αλλά από τον ελληνικό λαό. Ο Ν. Μιχαλολιάκος χαιρέτησε ναζιστικά στη νεολαία του κόμματός για να πει στη συνέχεια ότι αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετούν κάπου – κάπου ναζιστικά αλλά είναι καθαρά χέρια, δεν έχουν κλέψει.

Η κίνησή του αυτή προκάλεσε πολιτικό σάλο και όλα τα κόμματα καταδίκασαν το ναζιστικό χαιρετισμό. Η Χρυσή Αυγή απάντησε με το επίσης προκλητικό τρόπο: «Το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, που είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41 είχε καθιερώσει επισήμως τον χαιρετισμό με τεταμένη την δεξιά. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας».

Εκτός από ηλίθιοι ναζιστές είναι και ανιστόρητοι. Ο Μεταξάς και το καθεστώς του πολέμησε στην Πίνδο, όχι ο άδολος και ακομμάτιστος ελληνικός λαός; Το φασιστικό καθεστώς του καθαρού φασίστα και δικτάτορα Μεταξά αντιστάθηκε στο ναζισμό; Έλεος πια…

Η Χρυσή Αυγή διέβη τον Ρουβίκωνα και οδηγεί την Ελλάδα σε εθνικό διχασμό. Όμως, ο ίδιος ο ελληνικός λαός πρέπει να τους καταδικάσει και να τους απομονώσει. Ίσως τότε από την τρύπα του το αυγό του φιδιού να μην ενοχλεί όταν θα χαιρετά ναζιστικά…»

Συμπεράσματα:

1ο) Σύμφωνα με τη «νέα» ΝΔ του Α. Σαμαρά, το «Όχι» δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο… λαός.

2ο) Σύμφωνα πάντα με τη «νέα» ΝΔ του Α. Σαμαρά, το «φασιστικό καθεστώς του καθαρού φασίστα Μεταξά» δεν προσέφερε τίποτα στον εθνικό αγώνα! Η νίκη, ήταν επίτευγμα του λαού και μόνον αυτού.

Αυτή είναι η «δεξιά» ΝΔ του Α. Σαμαρά!

(ΥΓ): Μην αποκλείετε να μας πουν σε λίγο πως το «Όχι» το είπε ο… Ζαχαριάδης και πως το Έπος του ’40 το έγραψαν οι… κουκουέδες με μπροστάρη τον… Άρη Βελουχιώτη!

Αμαλία Κουτσαβίτη