«Εξεγερμένοι» της πλατείας Ταχρίρ επιχείρησαν να βιάσουν δημοσιογράφο μπροστά στην κάμερα

Άγρια επίθεση από πλήθος πλήθος Αιγυπτίων στην πλατεία Ταχρίρ δέχθηκε η Γαλλίδα δημοσιογράφο Sonia Dridi , την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στον αέρα του France 24. Το περιστατικό συνέβη στις 20 Οκτωβρίου. Οι άνδρες, αφού την περικύκλωσαν, άρχισαν να την ακουμπούν σε όλο της το σώμα, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να της σκίσουν τα ρούχα, αδιαφορώντας για την κάμερα που κατέγραφε το περιστατικό.

«Με έπιαναν παντού. Συνειδητοποίησα λίγο αργότερα ότι κάποιος μου άνοιξε τα κουμπιά από το πουκάμισό μου. Απέφυγα τα χειρότερα επειδή φορούσα ζώνη»…

Στη συνέχεια όπως περιγράφει ο εικονολήπτης μπήκαν στο αμάξι τους όμως το πλήθος τους ακολούθησε και άρχισε να χτυπά το καπό του αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει το Associated Press  οι επιθέσεις εναντίον γυναικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Αίγυπτο καθώς δεκάδες είναι οι νεαρές Αιγύπτιες που πέφτουν θύματα παρενόχλησης και βιασμών σε κεντρικές οδούς και πλατείες, δείγμα της στροφής σε μια παραδοσιακή ισλαμική ηθική που θέλει τις γυναίκες κλεισμένες στο σπίτι και τους απαγορεύει να κυκλοφορούν χωρίς συνοδεία άνδρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ: ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΡΙΡ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ Ο «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ…..