Όλα τα «μωρά» του μεταπολιτευτικού κατεστημένου στην «πίστα» κατά της Χρυσής Αυγής!

Όλα τα κόμματα του σαπισμένου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, μνημονιακά και «αντιμνημονιακά», «δεξιά» κι αριστερά, στράφηκαν -για μία ακόμα φορά- ενωμένα κατά της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τον «ναζιστικό» χαιρετισμό του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής (ο οποίος στην πραγματικότητα είναι αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός – έτσι χαιρετούσε και η νεολαία του Μεταξά που δόξασε το Έθνος το 1940). 

 

Και η ΝΔ:  

«Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είσαι ό,τι δηλώσεις. Όμως, πολλές φορές ισχύει η ρήση “οι ανήθικοι μιλούν για ηθική”…

Για μας, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και οι δυο μας παππούδες, και χάσαμε έντεκα συγγενείς σε εθνικούς αγώνες, ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις.

Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φασιστική τραγωδία της κατοχής της χώρας μας παρουσιάζεται ως φασίζουσα κωμωδία ορισμένων στην Ελλάδα του 2012.

Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση».

(Να είστε σίγουροι πως αυτό το τελευταίο δε σας συμφέρει καθόλου όψιμοι σύντροφοι της ΝΔ…).

Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες:  

«Μετά το ναζιστικό χαιρετισμό ακολουθεί η ναζιστική βία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι στη χώρα της Δημοκρατίας δεν μπορεί η οργή να μετατρέπεται σε ναζισμό».

(Η οργή να μετατρέπεται σε… «πανο-καμμενισμό», για να βγει… καμμένη;)

Και το ΠΑΣΟΚ: 

«Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαιρετά ναζιστικά. Εκμεταλλεύεται την κρίση και υπόσχεται μια νέα Ελλάδα με υλικά που οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Πέρασε πολλά για να επιτρέψει στις δυνάμεις του φασισμού να εμφανίζονται ως λύση».

(«Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση». Η ίδια έκφραση υπάρχει και στην ανακοίνωση της ΝΔ! Τυχαίο; Δε νομίζω! Είπαμε να συγκυβερνούν, αλλά να βγάζουν και με… καρμπόν τις ανακοινώσεις τους; Τέτοια ένδεια ακόμα και στις εκφράσεις;).

Και το ΚΚΕ: 

«Οι ναζιστές είναι υποκριτές, ληστές και φονιάδες των λαών, προστάτες του κεφαλαίου. Αυτούς εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή».

(Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ…).

Και η ΔΗΜΑΡ: 

«Η δημοκρατία πρέπει να υψώσει ανάστημα απέναντι σε όλα αυτά και ταυτόχρονα η δικαιοσύνη να κινηθεί τάχιστα διότι οι πράξεις και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής είναι στα όρια του νόμου».

(Ξεθάψτε γρήγορα τον εισαγγελέα Βιζίνσκι –αρχιεισαγγελέα στις Δίκες της Μόσχας. Μόνο αυτός μπορεί να κάνει τη δικαιοσύνη «να κινηθεί τάχιστα» και απονείμει… προλεταριακή δικαιοσύνη στους χρυσαυγίτες. Όπως τότε, τον παλιό καλό καιρό το 1936-1937…).

Και ο ΣΥΡΙΖΑ: 

«Κατά την προεκλογική πρεμούρα διάφοροι «κύριοι» του ναζισμού αποκήρυσσαν μετά βδελυγμίας την ταυτότητά τους «Δεν είμαστε ναζί, ούτε νεοναζί, ούτε φασίστες. Είμαστε πατριώτες, είμαστε εθνικιστές.» Μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί «προεκλογικό ψέμα» η στρατηγική τους.

Τώρα που η Χρυσή Αυγή δημοσκοπικά ανεβαίνει, δεν τους νοιάζει πια. «Όχι η Γερμανία του ’30. Είναι η Ελλάδα του 2012», αναφέρει ο ξένος Τύπος. Κι εδώ, Νίκο Μιχαλολιάκο, συμβαίνει κάτι άλλο. Συμβαίνει ότι δεν κάνει ο χαιρετισμός το Ναζί. Καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια ιστορίες ξυλοδαρμών, βασανισμών, δολοφονιών μεταναστών (και μη τώρα πια) από χρυσαυγίτες. Και όταν ένας άνθρωπος στρέφει μαχαίρι εναντίον ενός άλλου ανθρώπου, είναι εν δυνάμει δολοφόνος.

Αφού, λοιπόν, όλα αυτά έμειναν ατιμώρητα θεσμικά και -δυστυχώς- συνειδησιακά σε σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, τι είχε να χάσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος αν παραδεχόταν πως χαιρετά ναζιστικά; Απολύτως τίποτε…».

(Αχ, γιατί σε χάσαμε τόσο πρόωρα σύντροφε Νικολάε (Τσαουσέσκου). Μόνον εσύ ήξερες τον τρόπο να «τακτοποιείς» τους φασίστες…)

(ΥΓ): Η ουσία των όσων είπε ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, ήταν ότι οι χρυσαυγίτες έχουν καθαρά χέρια, δεν είναι κλέφτες. Εδώ και μια βδομάδα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια λίστα πολιτικών όλων των παραπάνω κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) που φέρονται να έβγαλαν (πάρα πολλά) χρήματα στο εξωτερικό. Δεν έχει γίνει ακόμα καμία διάψευση, ούτε από τα κόμματά τους, ούτε από τον καθένα ξεχωριστά. Με ότι αυτό συνεπάγεται… 

Αμαλία Κουτσαβίτη