Πάει κι δεύτερος: Ανεξαρτητοποιήθηκε (και) από τη ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης

Δεν πρόλαβε η κυβερνητική (μνημονιακή) πλειοψηφία να μετρήσει την πρώτη απώλεια (ο βουλευτής Σταυρογιάννης που διαγράφηκε γιατί δήλωσε πως δε θα ψηφίσει τα μέτρα του νέου Μνημονίου), ήρθε στο καπάκι και η δεύτερη. Έτσι, την αποχώρησή του από την ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο είχε επίσης… ανεξαρτητοποιηθεί και μετά προσχώρησε στο κόμμα Κουβέλη) βουλευτής Ηρακλείου έστειλε ήδη επιστολή στον Φ. Κουβέλη και τον Πρόεδρο της Βουλής στην οποία τους γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε δηλώσει πολλές φορές ότι είναι αντίθετος με τα μέτρα και ως εκ τούτου δε θα τα ψηφίσει, αλλά μερικές φορές στην πολιτική η θεωρία απέχει από την πράξη. Με την ανεξαρτητοποίησή του όμως, ο βουλευτής «διαγράφεται» ουσιαστικά από τη μνημονιακή πλειοψηφία.

Από την άλλη, εδώ έχουμε μια υποκριτική στάση από τους «διαφωνούντες» με τα μέτρα βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ και ενδεχομένως και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, αποκλείεται να μη γνώριζαν προεκλογικά την αντιλαϊκή λαίλαπα που θα επακολουθούσε μετά τις εκλογές. Εντάξει, πιάστηκαν κορόιδα πολλοί Έλληνες που πίστεψαν στα «Ζάππεια» κ.τ.λ., αλλά όχι και οι βουλευτές να παριστάνουν τις… μωρές παρθένες!