Η τιμή των τσιγάρων και οι «ατίθασοι» Έλληνες (σύμφωνα με τον Κίσσινγκερ)

Συνέντευξη τύπου έδωσαν τις προηγούμενες μέρες εκπρόσωποι γνωστής καπνοβιομηχανίας, με θέμα τα λαθραία τσιγάρα, όπου τόνισαν ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και κατανάλωση λαθραίων και παράνομων καπνικών προϊόντων που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στα κρατικά έσοδα. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων έχει φτάσει φέτος στο 13,2%, με συνεχείς αυξητικές τάσεις. Αντίστοιχα, το κράτος χάνει ετησίως φορολογικά έσοδα ύψους 400 εκατ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με τις συντάξεις όλων των δημοσίων υπαλλήλων για ένα μήνα ή 860.000 επιδόματα ανεργίας.

Στατιστικά, το 2008 (προ κρίσης) η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων ήταν μόλις 2,2%, για να φτάσει το 2010 (μόλις ξέσπασε η κρίση) το 10,1%. Βέβαια, όλα αυτά συμβαίνουν μετά τις απανωτές αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, οι οποίες δεν οφείλονται στους καπνοβιομηχάνους, αλλά στην αύξηση του φόρου καπνού από τις τελευταίες κυβερνήσεις, με το πρόσχημα της… προστασίας της υγείας των καταναλωτών.

Οπότε, έχουμε και λέμε: οι κυβερνήσεις κάνουν απανωτές αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, με σκοπό να μαζέψουν χρήμα. Γεμίζει ο τόπος λαθραία τσιγάρα κι έτσι οι καπνιστές που δυσκολεύονται οικονομικά να αγοράσουν κανονικά τσιγάρα, φυσικά αγοράζουν λαθραία. Με αποτέλεσμα, αντί να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα να καταβαραθρωθούν. Το ερώτημα, λοιπόν, που γεννιέται εδώ είναι το εξής: αφού το «κράτος» βλέπει ότι οι παράλογες αυξήσεις στον φόρο καπνού οδηγούν τους καπνιστές στα λαθραία τσιγάρα και αδειάζουν τα δημόσια ταμεία, γιατί δεν μειώνουν τον φόρο για να αυξήσουν τα έσοδα; Είναι ηλίθιοι, είναι σαδιστές ή μήπως απλά εκτελούν εντολές για παραδειγματική τιμωρία του ελληνικού λαού που είναι «ατίθασος», όπως έλεγε και ο εβραιοσιωνιστής Κίσσινγκερ;

Όποιος βρει άλλη εξήγηση να την πει και σε μας!