Επεισόδια αστυνομικών- λαθρομεταναστών που έκαναν παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ – Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά υπέρ της παρανομίας

Άδοξο τέλος είχε  αστυνομική επιχείρηση ελέγχου λαθρομεταναστών-λαθρεμπόρων, το πρωί της Παρασκευής, στην Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ. Μόλις οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί, οι λαθρομετανάστες-λαθρέμποροι μάζεψαν τα μπογαλάκια τους και μπήκαν στον ασφαλή χώρο της ΑΣΟΕΕ, όπου ως γνωστό υπάρχει «άσυλο».

Το «άσυλο» δεν προβλέπεται πλέον από το νόμο (επισήμως καταργήθηκε πέρσι), αλλά από το υπεράνω νόμων εθιμικό δίκαιο της αριστεράς (και της… προόδου). Έτσι, λοιπόν, μέσα από την ΑΣΟΕΕ οι λαθρομετανάστες πέταγαν πέτρες, ξύλα κ.α. στους αστυνομικούς κι αυτοί τους κοιτούσαν αδύναμοι να επέμβουν για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω.

Την υπεράσπιση των λαθρομεταναστών που κάνουν παρεμπόριο, ανέλαβε επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της Νεολαίας του, που… ανακάλυψε και συμμετοχή… χρυσαυγιτών στην επιχείρηση-φιάσκο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η νέα επιδρομή πάνοπλων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ ενάντια στους μικροπωλητές μπροστά από την ΑΣΟΕΕ αποτελεί ακόμα μια επίδειξη αυταρχισμού και βίας, με το μανδύα της πάταξης του παραεμπορίου.

Η πάγια πρακτική της ΕΛ.ΑΣ να οργανώνει επιδρομές μεγάλης κλίμακας σε ώρες αιχμής στις σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι μια τακτική που, πέρα από τον προφανή τραμπουκισμό που αποπνέει, απειλεί ευθέως και τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών που βρίσκονται στους χώρους των ιδρυμάτων.

Ο κ. Δένδιας και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ οφείλουν να πάψουν να συμπεριφέρονται ως σερίφηδες απέναντι στους αδύναμους και στην κοινωνία,  καθώς και να απαντήσουν στα ερωτήματα που προκαλεί η παρουσία δεκάδων ανθρώπων με πολιτικά, οι οποίοι περιφέρονταν με πτυσσόμενα γκλοπ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην ΑΣΟΕΕ.

Αναρωτιόμαστε αν οι συγκεκριμένοι που συνέδραμαν το «έργο» της ΕΛ.ΑΣ είναι αστυνομικοί ή μήπως είναι οι γνωστοί αγανακτισμένοι χρυσαυγίτες του κέντρου των Αθηνών».

Εδώ κ. Δένδια, έχουμε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να συντάσσεται ευθέως με την παρανομία των λαθρομεταναστών. Με το παρεμπόριο, την παράνομη είσοδο σε δημόσιο χώρο, την επίθεση κατά αστυνομικών κ.τ.λ. Περιμένουμε, λοιπόν, να πάρετε τα ίδια μέτρα που πήρατε και για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (οι οποίοι καταπολεμούσαν την παρανομία). Θα το κάνετε; Ιδού η Ρόδος…

Αμαλία Κουτσαβίτη

(ΥΓ) 1: Αν συμμετείχε και η Χρυσή Αυγή στην επιχείρηση, λένε αν, να είναι σίγουροι οι «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ πως το «άσυλο» δε θα τους στεκόταν εμπόδιο.

(ΥΓ) 2: Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που περνούσε από το σημείο την ώρα των επεισοδίων, μια φράση ήταν στο στόμα των περαστικών: Ε ρε Χρυσή Αυγή που σας χρειάζεται…