Πάλι στη γύρα βγήκαν οι σπαγκοραμμένοι του Περισσού

ΚΚΕ: Ελεήστε τον αόμματο! Κλαίγεται το ΚΚΕ για την έλλειψη χρημάτων (παύση εμπορίου…) που υπάρχει τελευταία (λόγω της δραματικής μείωσης της… πελατείας) και έχει βγει στη γύρα για φράγκα:  

«Το ΚΚΕ βίωσε ήδη βαρύ οικονομικό πλήγμα τόσο από την καπιταλιστική κρίση όσο και από την πολιτική επίθεση που δέχτηκε η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητά του, προκειμένου να εκδίδει τα έντυπά του, το «Ριζοσπάστη», το πολιτικό βιβλίο μέσω της «Τυποεκδοτικής», να διατηρεί το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902». Η κρίση δυσκολεύει και τις δραστηριότητες του ΚΚΕ, παρά τις περικοπές που υποχρεωθήκαμε να κάνουμε, όπως το κλείσιμο της τηλεόρασης του 902. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Τα έσοδα έχουν περιοριστεί αρκετά».

Και καταλήγει η ζητουλίστικη ανακοίνωση του ΚΚΕ στην ανακοίνωση της συνήθους οικονομικής εξόρμησης- ελεήστε τον αόμματο: «… ώστε να γίνει πιο δυνατή η φωνή του αγώνα, η φωνή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η πάλη για τη λαϊκή νίκη».

Αναρωτιέμαι, λοιπόν: από τη μία μεριά, το ΚΚΕ εισπράττει εδώ και 38 χρόνια πλουσιοπάροχη κρατική χρηματοδότηση, μέχρι το 1990 έπαιρνε χοντρά λεφτά από τη Μόσχα, τα οποία και επένδυε σε κομματικές επιχειρήσεις (που λειτουργούν με ακραία καπιταλιστικά πρότυπα), τεράστια περιουσία έχει από δωρεές και κληρονομιές, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι «ΕΠΟΝίτες που έγιναν βαρόνοι» δίνουν τακτικά τον οβολό τους στο κόμμα (σε ανάμνηση των νεανικών τους αγώνων και για τις… ψυχές των κομμουνιστών πατεράδων τους, κι από την άλλη μεριά, φράγκο δε δίνει σε φτωχούς και ανήμπορους. Πως δε βγαίνει; Και πως βγαίνει (κι έχει και περίσσευμα!) η Χρυσή Αυγή που δεν παίρνει φράγκο από άλλες «πηγές» κι έχει πάρει μόνο μία κρατική χρηματοδότηση, την οποία μοιράζει στη φτωχολογιά;

Αμαλία Κουτσαβίτη