Η… επαγρύπνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για το κόψιμο ομοφυλοφιλικής σκηνής από ταινία

Νέα «περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας» ανακαλύπτει η διαρκής… επαγρύπνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο το συνδυάζει με την… Χρυσή Αυγή και τις διαμαρτυρίες έξω από το «Χυτήριο», και το καταγγέλλει… μετά βδελυγμίας. Η «λογοκρισία» αφορά μια σκηνή από το πρώτο επεισόδιο της εισαγόμενης από την Αγγλία νέας σειράς της ΝΕΤ «Ο πύργος του Ντάουντον» (Downton Abbey), που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και δείχνει δύο «άνδρες» να φιλιούνται περιπαθώς στο στόμα! Να και η καυστική ανακοίνωση της μονίμως άγρυπνης Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

Νέο περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας

«Μετά τους χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς στο Corpus Christi, χτες βράδυ σημειώθηκε νέο περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο για μια δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, οι ιθύνοντες της ΝΕΤ λογόκριναν τη σκηνή ενός φιλιού μεταξύ ανδρών από το σίριαλ «Ο πύργος του Ντάουντον».

Πρόκειται βέβαια για προφανή  λογοκρισία, για μια ακραία πράξη ομοφοβίας και διακρίσεων, την οποία δυστυχώς μετά τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε πρωτοφανή. Αντιθέτως, το περιστατικό στη ΝΕΤ έχει μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα γιατί η λογοκρισία αυτή τη φορά διαπράχθηκε από κρατικούς λειτουργούς. Αποτελεί πρόκληση η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ που ομολογεί ότι ήταν αυτή που έδωσε την εντολή της λογοκρισίας χωρίς να επιχειρεί  καν να απολογηθεί.

Για πολλοστή φορά θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι:

Πρώτον, η ελευθερία της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι αδιαπραγμάτευτη και μεσαιωνικού χαρακτήρα επιτροπές λογοκρισίας δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα.

Δεύτερον, είναι πια ώρα τόσο η οργανωμένη πολιτεία, όσο και η ίδια η κοινωνία να θέσουν τέλος στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και να θεσπίσουν την πραγματική ισότητα για όλους τους πολίτες.»

Η πρόταση του ιστολογίου μας: Σύντροφοι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει… δημοκρατική απάντηση στη λογοκρισία, στο σκοταδισμό και στην ομοφοβία! Στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ας φιληθούν δημοσίως στο στόμα δυο σύντροφοι, διαλέγουμε τυχαία, ας πούμε οι Τσίπρας και Στρατούλης, κι αν τολμήσουν οι «λογοκριτές», «σκοταδιστές», «ομοφοβικοί» κ.τ.λ. ιθύνοντες της ΝΕΤ ας το κόψουν!