Σενάριο συνένωσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να αποφύγουν τη συντριβή

Πολλά είναι τα σενάρια για την «επόμενη μέρα» στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε άλλο ένα, το οποίο διαρρέει ο δημοσιογράφος του Βήματος Αντώνης Καρακούσης:

Η επόμενη ημέρα στην πολιτική σκηνή

«Ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Ευ. Βενιζέλος και θεωρεί αξιέπαινη τη στάση του κ. Φ. Κουβέλη… Ανεξαρτήτως πάντως των όποιων σχολίων, δεν κρύβει ότι όλη η διαδικασία διάσωσης της οικονομίας θα επιδράσει καταλυτικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο ίδιος, όπως μεταφέρουν όσοι συνομιλούν μαζί του, πιστεύει ότι το πολιτικό σύστημα θα επηρεασθεί κάθετα και οριζόντια. Και ότι την επόμενη ημέρα ο πολιτικός χάρτης θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον σημερινό. Και προφανώς έχει τα σχέδιά του, τα οποία δεν συζητεί επί του παρόντος.

Όταν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην οικονομία, θα ανοίξουν εκείνα της πολιτικής. Και δεν είναι απίθανο να δούμε πρωτοβουλίες από την πλευρά του. Μια καινούργια μεγάλη, πατριωτική, ευρωπαϊκή παράταξη, λένε ορισμένοι, είναι το όνειρό του. Τώρα αν θα το πραγματοποιήσει είναι μια άλλη συζήτηση. Εξαρτάται προφανώς από τη συνέχεια, από τα μέτρα, από την πορεία της οικονομίας και της χώρας, από την παραμονή στην ευρωζώνη, από την κατάσταση των άλλων πολιτικών δυνάμεων και πρωτίστως από τις διαθέσεις της κοινωνίας, οι οποίες είναι ακόμη αδιερεύνητες και πολύ νωρίς να τις προεξοφλήσουμε. Ίδωμεν, λοιπόν…»

Μια «καινούργια μεγάλη, πατριωτική ευρωπαϊκή παράταξη», είναι το όνειρο του Α. Σαμαρά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως –αν γίνει το… όνειρο πραγματικότητα- η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα ενωθούν… εις σάρκα μία, σ’ ένα «ευρωπαϊκό» κόμμα εραστών του μνημονίου, προφανώς γιατί στις επόμενες εκλογές –όποτε κι αν αυτές γίνουν- αναμένεται η συντριβή τους.

Μόνο που στην πολιτική 1+1 +1 δεν κάνει πάντα 3…