Ποιες ήταν οι διεθνείς αντιδράσεις για το Corpus Christi – Διακόπτονται οριστικά οι «παραστάσεις»;

Συνέντευξη του σκηνοθέτη της αισχρής και βλάσφημης «παράστασης» Corpus Christi, Λαέρτη Βασιλείου, παρουσίασε το «Έθνος της Κυριακής». Μέσα στο ρεπορτάζ για την «παράσταση» αναφέρονται και οι εντονότατες αντιδράσεις που συνάντησε διεθνώς (ακόμα και από μουσουλμανικές οργανώσεις!). Κάτι που ακυρώνει τις κραυγές των ντόπιων επαγγελματιών του δήθεν προοδευτισμού, περί «ταλιμπάν», «χριστιανοφασιστών», «σκοταδιστών», «μεσαιωνικών» κ.τ.λ. για όλους αυτούς που αντέδρασαν δυναμικά στην προβολή του αίσχους. Να δούμε, λοιπόν, τις αντιδράσεις στον υπόλοιπο κόσμο, όπως τις καταγράφει το «Έθνος»:    

Κάθε πρεμιέρα και… παρατράγουδα – Διεθνής κατακραυγή για το έργο

«Οι αντιδράσεις συνόδευαν το έργο «Corpus Christi» του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Τέρενς ΜακΝάλι σχεδόν σε κάθε πρεμιέρα του ανά τον κόσμο. Μετά τις απειλές που δέχτηκε ο δημιουργός για το «βλάσφημο» έργο που γράφτηκε το 1997, η πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη, όπου ανέβηκε για πρώτη φορά, αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 1998.To 1999, πριν από τη λονδρέζικη πρεμιέρα του, ακόμα και η μουσουλμανική οργάνωση Shari’ah Court το καταδίκασε και εξέδωσε φάτουα για τη θανάτωση του ομοφυλόφιλου συγγραφέα (στο Ισλάμ ο Ιησούς θεωρείται προφήτης του Θεού). Το έργο έχει καταδικαστεί από ρωμαιοκαθολικές οργανώσεις, ενώ η παρουσίασή του στο φεστιβάλ Gay and Lesbian στο Σίδνεϊ προκάλεσε τις αντιδράσεις εκπροσώπων της αγγλικανικής Εκκλησίας. Μια φοιτητική παράσταση στο Τέξας, προγραμματισμένη για το 2010, δεν παρουσιάστηκε ποτέ».

(ΥΓ): Και μια ευχάριστη είδηση -αν αληθεύει και δεν είναι παραπλανητική για την εκτόνωση των αντιδράσεων- από το διαδικτυακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο σκηνοθέτης του Corpus Christi – Διακόπτονται οριστικά οι παραστάσεις.

Η παράσταση «Corpus Christi» δε θα συνεχιστεί αφού ο σκηνοθέτης άρχισε να δέχεται απειλές και για τη ζωή του, ενώ απειλές δέχονται και οι γονείς του στους οποίους λένε ότι «θα στείλουμε τα μέλη του παιδιού σας σε ένα κουτί», αποδεικνύοντας τη φασιστική και παρακρατική δράση των ακροδεξιών οργανώσεων σε όλο της το μεγαλείο».

Ελπίζουμε η είδηση να είναι αληθινή, αν και δεν προκύπτει από τη συνέντευξη του Βασιλείου. Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, έτσι ώστε σε περίπτωση που συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου το Χυτήριο να γίνει… Τέξας (και μην πάει ο νους σας στο κακό, εννοώ όπως παραπάνω).

Αμαλία Κουτσαβίτη