Ο Ευ. Βενιζέλος υπέβαλλε τα σέβη του στους σιωνιστές του ΚΙΣ

Απαρατήρητη από τους πολλούς και τα ΜΜΕ –για τον φόβο των Ιουδαίων, κυριολεκτικά κι όχι μεταφορικά- πέρασε μια προ ημερών αναφορά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, για ονόματα εβραίων της Ελλάδας που φιγουράρουν πρώτα και καλύτερα στη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ. Κι αυτή ωστόσο η μικρή αναφορά που έκανε ο Βενιζέλος εν τη ρύμη του λόγου του (λόγω της γνωστής λογοδιάρροιας του ανδρός, μάλλον του ξέφυγε), προκάλεσε την μήνι του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Μ. Σαλτιέλ, που του ζήτησε αμέσως εξηγήσεις.  

Ο Βενιζέλος επέλεξε να απαντήσει στους σιωνιστές του ΚΙΣ εγγράφως, έχοντας υπόψη του πως τα γραπτά μένουν, και να αποδώσει το θέμα σε παρεξήγηση και παρερμηνεία των δηλώσεών του, ενώ δεν παρέλειψε να υποβάλλει τα σέβη του στον σιωνισμό:

«Αναφερόμενος σε μερικά από τα ονόματα ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που τέθηκαν υπόψη μου ενδεικτικά τον Αύγουστο του 2011, είπα ότι δεν μου άρεσε το ότι αυτά φαινόταν να  ανήκαν σε έλληνες εβραίους, γιατί προφανώς τα ονόματα φυσικών προσώπων που περιλαμβάνονται στο υλικό αυτό πρέπει να αντιστοιχούν στα γενικά δημογραφικά χαρακτηριστικά του ελληνικού πληθυσμού. Είμαι βέβαιος πως συμφωνείτε ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στη νευρικότητα, τη δημαγωγία, τη συνωμοσιολογία και την τάση ισοπέδωσης που δυστυχώς επικρατούν την περίοδο αυτή στη χώρα μας».

Αυτό του ’λειπε, να ’λεγε τίποτα άλλο…