Ο Πάγκαλος, η Μέρκελ και η… Κομσομόλ

Λόγο υπέρ της Μέρκελ εξέφρασε στο «Βήμα της Κυριακής» ο «μαζί τα φάγαμε» Πάγκαλος. Και μέσα στον ωκεανό των κολακειών προς την εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων, είπε και μια μεγάλη αλήθεια: πως αδίκως οι αδαείς κατηγορούν την Μέρκελ ως… μετασάρκωση του Χίτλερ, αφού ήταν στέλεχος της «Κομσομόλ» της Ανατολικής Γερμανίας και μάλιστα σε υπεύθυνη θέση επί των ιδεολογικών θεμάτων (μαρξισμού- λενινισμού):

«Βέβαια στη λογοδιάρροια που τόσο αγαπούν οι τηλεοπτικοί αστέρες μας και διάφορα ύποπτα πρόσωπα του υποκόσμου των «κοινωνικών» μέσων επικοινωνίας η κυρία Μέρκελ είναι προνομιούχος στόχος. Κατηγορείται ως χιτλερική, ενώ και οι γονείς της και η ίδια έχουν αποδεδειγμένα ως γερμανοί αντιφασίστες συμβάλει στην εμπέδωση της εξουσίας του ενιαίου σοσιαλιστικού κόμματος στη λαοκρατική δημοκρατία της Γερμανίας. Στο σημερινό της κόμμα, το χριστιανοδημοκρατικό, η κυρία Μέρκελ θεωρείται ότι είναι μετριοπαθής πολιτικός κεντρώας απόχρωσης με έντονο ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Δεν είναι βέβαια Τσίπρας και ίσως ποτέ να μη γίνει. Αλλά τι να κάνουμε; Κανείς δεν είναι τέλειος».

Ναι, βέβαια, «Τσίπρας» δεν ήταν η Μέρκελ, ήταν όμως «Παπαρήγα».

Έχουν εξήγηση τα καλά λόγια Πάγκαλου προς Μέρκελ, διότι έχουν… βίους παράλληλους. Και ο Πάγκαλος, όπως και η Μέρκελ, ξεκίνησε από το Κομμουνιστικό Κόμμα και κατέληξε στο κέντρο…