Θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί, αλλά οι… συνιστώσες δεν τον αφήνουν!

«Μαμά της ιστορίας» θέλει τη βία στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ… Η ελληνόφωνη αριστερά, λοιπόν, είναι… κατά της βίας. Το διακηρύττουν δημοσίως οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, μας το βεβαιώνουν και τα κανάλια μας, ιδιοκτησίας των «ΕΠΟΝιτών που έγιναν βαρόνοι». Μάλιστα! Μόνο που κάπου-κάπου χαλάει η ομοφωνία και κάποιοι… ανυπόμονοι «επαναστάτες» δεν κρατιούνται και προπαγανδίζουν ανοιχτά υπέρ της «καλής» βίας. Υπάρχει «καλή» και «κακή» βία στην Ελλάδα; Βεβαίως υπάρχει! Η «καλή» είναι της άκρας αριστεράς, η «κακή» της Χρυσής Αυγής…

Άρθρο, λοιπόν, σχετικά με τη θεωρία των δύο άκρων («Από πού έρχεται και που πηγαίνει η Θεωρία των Άκρων»), έγραψε στην «Αυγή» το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής, Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος. Ναι, εκείνος που είχε γράψει προ ολίγων ετών ότι «απαιτούνται συγκεκριμένα ποσοστά βίας ώστε να έρθει ο σοσιαλισμός». Εκείνος που δεν πιστεύει ότι «η ελευθερία του τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου» και ότι δεν πρέπει «οι πολιτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να εξαντλούνται σε δελτία τύπου αγχωμένα στη νομιμοφροσύνη».

Στο περισπούδαστο (και ελαφρώς ακαταλαβίστικο) άρθρο του, ο… ανυπόμονος θεωρητικός της «καλής» βίας, αφού κατηγορεί όσους διακινούν την θεωρία των δύο άκρων για «αναβίωση του αντικομμουνισμού», «δυσφήμηση και εξορκισμό της επαναστατικής  ουτοπίας» και αρνητές του «δικαιώματος στην επανάσταση», καταλήγει μ’ έναν ύμνο προς την («καλή» ασφαλώς) βία, που τη θέλει «μαμά της ιστορίας», σε παραφθορά του Μαρξ που την ήθελε «μαμή της ιστορίας»:

«Το θέμα είναι αν η διατήρηση της καπιταλιστικής εξουσίας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχει σήμερα ως προαπαιτούμενο τη μετάβαση σε έναν κόσμο όπου η βία δεν θα είναι η μαμή, αλλά η μαμά της ιστορίας».

Αχ, θέλει ο Τσίπρας να κρυφτεί αλλά οι… συνιστώσες δεν τον αφήνουν…

Αμαλία Κουτσαβίτη