Πέφτει το «τσεκούρι» στα «ειδικά μισθολόγια» – Ψεύτης αποδείχθηκε ο Α. Σαμαράς

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις και ελήφθησαν οι αποφάσεις για τους 250.000 υπαλλήλους του κράτους που αμείβονται με τα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» (αστυνομικούς, στρατιωτικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς). Έτσι, προβλέπονται περικοπές των αποδοχών τους από 5% ως και 35%, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012! Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι σχετικές ρυθμίσεις θα πάνε άμεσα στη βουλή για ψήφιση, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα! Για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που είναι και οι περισσότεροι από την παραπάνω κατηγορία εργαζομένων (155.000), οι μειώσεις θα είναι 6 ή 7,5% (οι πιο νέοι, λόγω του ότι οι κρατήσεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο, θα πάρουν τον επόμενο μήνα 200-300 ευρώ!!!), ενώ οι δικαστικοί θα υποστούν τις μεγαλύτερες μειώσεις (μιας κι έχουν και το μεγαλύτερο μισθό), από 20 έως 35%.

Επίσης, από 1/1/2013 θα καταργηθούν μια σειρά από επιδόματα, καθώς και οι αυτόματες μισθολογικές προαγωγές στους υπηρετούντες στα Σ.Α., γεγονός που σημαίνει πως οι συνολικές απώλειες για την κατηγορία αυτή θα είναι 12%!

Τέλος, από την 1/1/2013 κόβονται τα δώρα (ή μάλλον ότι έχει απομείνει απ’ αυτά) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, δηλαδή οι εργαζόμενοι θα έχουν επιπρόσθετη ετήσια απώλεια 1.000 περίπου ευρώ.

Αξίζει να θυμίσουμε, ότι την προεκλογική περίοδο, στο Ζάππειο, ο ΨΕΥΤΗΣ Α. Σαμαράς είχε εγγυηθεί προσωπικά ότι δε θα γίνουν μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων…