Η βρετανική Guardian και οι αναρχοκομμουνιστές των Εξαρχείων – Τα… μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν!

Τα «μεγάλα πνεύματα» – ελληνόφωνοι αριστεριστές και κατεστημένος διεθνής τύπος- ξανασυναντήθηκαν! Συγκεκριμένα, ο βρετανικός δημοσιογραφικός κολοσσός Guardian -που είναι γνωστό σε ποιους ανήκει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί- ασχολήθηκε εκτενώς με το «δράμα» των αναρχοκομμουνιστών που συνελήφθησαν από την Αστυνομία κατά την άνανδρη μηχανοκίνητη επιδρομή τους στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και των βίαιων επιθέσεών τους σε ανύποπτους κατοίκους (κι όχι «στη διάρκεια σύγκρουσης με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής», όπως σκόπιμα παραπληροφορεί το κοινό της η βρετανική εφημερίδα)!

Το θέμα των «βασανιστηρίων» που δήθεν υπέστησαν από αστυνομικούς οι προστατευόμενοί του, έφερε στη βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ , η ιστοσελίδα του οποίου επαινεί σήμερα τη βρετανική συστημική εφημερίδα για την… ευαισθησία της («Η Guardian είδε τα βασανιστήρια στους 15 αντιφασίστες – Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είδαν τίποτα»). Είναι τυχαία αυτή η σύμπλευση; Πιστεύουμε πως όχι. Ένα μεγάλο τμήμα του διεθνούς κατεστημένου επιθυμεί να δει σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για την αλητεία του στο αποχαυνωμένο κοινό του, που συνήθως χάφτει αμάσητα τέτοια παραμύθια. Να και η συνάντηση των… μεγάλων πνευμάτων:

«Δεκαπέντε διαδηλωτές κατά του φασισμού που συνελήφθησαν στην Αθήνα στη διάρκεια σύγκρουσης με υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν, ότι υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ. Μάλιστα ο δικηγόρος τους τα περιγράφει ως «ταπείνωση που θυμίζει Αμπου Γκράιμπ», την ιρακινή φυλακή όπου αμερικανοί στρατιώτες εξευτέλιζαν τους κρατούμενους.

Άλλοι 25 διαδηλωτές, που συνελήφθησαν την επομένη διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη των 15, υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να ξεγυμνωθούν μπροστά σε αστυνομικούς επίσης στη ΓΑΔΑ, το αρχηγείο της αστυνομίας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι πρώτοι 15 συνελήφθησαν σε διαδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου. Μιλώντας προς την βρετανική εφημερίδα υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από έναν αστυνομικό ενώ παρακολουθούσαν πέντε ή έξι συνάδελφοί του. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους έφτυσαν, τους «χρησιμοποίησαν σαν τασάκια» επειδή «βρωμούσαν» και τους κράτησαν ξύπνιους όλη νύχτα με φακούς και λέιζερ που τους έριχναν στα μάτια.

Μερικοί από τους συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τους έκαψαν στα χέρια με αναπτήρα ενώ άλλοι αστυνομικοί βιντεοσκοπούσαν την σκηνή στο κινητό τους τηλέφωνο και τους απειλούσαν ότι θα δώσουν την διεύθυνσή τους στη Χρυσή Αυγή .

Μια από τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί την προσέβαλαν με χονδροειδή σεξουαλικά υπονοούμενα και της τράβηξαν τα μαλλιά όταν μετακινήθηκε για να μην βιντεοσκοπηθεί. Όλοι τους είπαν ότι οι αστυνομικοί τους στέρησαν την πρόσβαση στο πόσιμο νερό και στους δικηγόρους τους επί 19 ώρες.

Ένας αιμόφυρτος άνδρας  λόγω πληγής στο κεφάλι και με σπασμένο μπράτσο, λέει ότι τραυματίστηκε στη  ΓΑΔΑ όπου οι αστυνομικοί του αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη ως το επόμενο πρωί. Άλλος κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός του άνοιξε τα πόδια και τον κλώτσησε στους όρχεις. «Με έφτυσαν και μου είπαν ότι θα πεθάνω όπως οι παππούδες μας στον εμφύλιο», είπε.

Ένας τρίτος κατήγγειλε ότι, την ώρα της σύλληψής του, τον χτύπησαν στη σπονδυλική στήλη με ένα όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ. «Τα σημάδια καψίματος ήταν ακόμη ορατά».

«Τα πόδια μου παρέλυσαν για λίγα λεπτά και έπεσα κάτω. Μου έβαλαν χειροπέδες και άρχισαν να με χτυπούν και να με κλωτσούν στα πλευρά και στο κεφάλι. Ύστερα μου είπαν να σηκωθώ αλλά δεν μπορούσα γι’ αυτό με τράβηξαν από την αλυσίδα. Συνέχισαν να με κλωτσούν και να με γρονθοκοπούν επί πέντε τετράγωνα, μέχρι να φθάσουμε στο περιπολικό», λέει.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν από τον «Guardian» να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους από τον φόβο αντιποίνων από την αστυνομία ή την Χρυσή Αυγή.

Ένας από την δεύτερη ομάδα συλληφθέντων κατήγγειλε στη βρετανική εφημερίδα: «Ένας αστυνομικός μας ανάγκασε να γδυθούμε στον διάδρομο, να σκύψουμε και να ανοίξουμε τα οπίσθιά μας μπροστά σε όλους τους παριστάμενους. Έκανε ό,τι ήθελε με μας _ μας χαστούκισε, μας χτύπησε, μας είπε να μην τον κοιτάζουμε. Οι άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν έκαναν τίποτε. Μας κράτησε εκεί επί περισσότερες από δυο ώρες. Απαντούσε στο κινητό του και έλεγε: «Είμαι στη δουλειά και τους γ…άω, τους γ…άω καλά». Τελικά μόνο σε τέσσερις από εμάς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά την σύλληψή μας».

(ΥΓ) 1: Όποιος αναρχοσυριζαίος καταγγέλλει πως… βιάστηκε κατά την κράτησή του στην Αστυνομία, μπορεί εύκολα να το αποδείξει. Γρήγορα στον ιατροδικαστή!

(ΥΓ) 2: «Οι συλληφθέντες ζήτησαν από τον Guardian να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους από τον φόβο αντιποίνων από την αστυνομία ή την Χρυσή Αυγή», λέει ο συντάκτης της «έγκριτης» βρετανικής λαχανοφυλλάδας, για να φτιάξει κλίμα τρόμου. Μόνο που τα ονόματα και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων δημοσιοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας. Έλεος, όχι άλλο… κάρβουνο «έγκριτοι» της Guardian!