Ζήτω ο πολυπολιτισμός: Μουσουλμάνες νύφες ετών 9

Μια συνταρακτική αποκάλυψη για γάμους μικρών κοριτσιών –ακόμα και από την ηλικία των 9 ετών!- στο Islington, (μια μουσουλμανική γειτονιά του Λονδίνου), κάνει η Ιρανική και Κουρδική Οργάνωση για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (The Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation ή IKWRO).

Η Dianna Nammi, διευθύντρια της IKWRO, δήλωσε ότι τα κορίτσια παντρεύονται σε δικαστήριο της Σαρία του τζαμιού και ιδού πως περιγράφει τον… ανθόσπαρτο βίο τους:

«Αναμένεται να εκτελέσουν και τα συζυγικά τους καθήκοντά, και αυτό περιλαμβάνει τον ύπνο με το σύζυγό τους. Τα κορίτσια παντρεύονται φίλους της οικογένειας ή μέλη της οικογένειας και το κίνητρο είναι επίσης συχνά οικονομικό. Το κορίτσι γίνεται αυτόματα περιουσία του συζύγου της, έτσι παίρνει την οικονομική ευθύνη γι ‘αυτήν. Πρέπει να μαγειρέψουν για τους συζύγους τους, να πλένουν τα ρούχα τους, τα πάντα. Ενώ ακόμη πηγαίνουν σχολείο στο Islington και πρέπει να διαβάσουν σπίτι τα μαθήματά τους και την ίδια στιγμή που σχεδόν βιάζονται από τους μεσήλικες άνδρες τους τακτικά και κακοποιούνται από τις οικογένειές τους. Έτσι, ένα τέτοιο κορίτσι είναι μια «σύζυγος», αλλά με σχολική στολή. Ο λόγος που δεν κάνουν γνωστό το πρόβλημά τους, είναι επειδή είναι πολύ τρομοκρατημένες για να μιλήσουν, καθώς επίσης και υπάρχει ένας τέτοιος ασφυκτικός έλεγχος των οικογενειών τους πάνω τους, που είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς. Ο τρόπος με τον οποίο το όλο πράγμα καλύπτεται είναι τόσο ακριβής, σχεδόν απερίγραπτος».

Ασφαλώς, τέτοιου είδους γάμοι δε μπορεί να γίνονται μόνο στο Λονδίνο, σίγουρα θα γίνονται όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι, άρα και στην Αθήνα. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο πως… διαφεύγουν της προσοχής των «υπερευαίσθητων» ΜΚΟ, των ΜΜΕ, των λεγόμενων «αντιρατσιστικών» οργανώσεων, των γυναικείων τμημάτων των κομμάτων της αριστεράς κ.α. που κατά τα άλλα κόπτονται για τα «ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών». Γιατί άραγε;

Αμαλία Κουτσαβίτη