Οι «τζάμπα μαγκιές» του Άδωνι Γεωργιάδη και οι επιταγές του Συντάγματος

Κάθε όριο γραφικότητας ξεπέρασε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, όταν στην πρωινή εκπομπή του MEGA το Σάββατο εξέφρασε τους φόβους του ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «θα κλιμακώσουν την ένταση εντός του κοινοβουλίου», και απείλησε πως «αν βουλευτής της Χρυσής Αυγής σηκώσει χέρι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα κινήσω τη διαδικασία για να τεθεί αυτό το κόμμα εκτός νόμου».

Ο «μπουμπούκος» -όπως τον αποκάλεσε δημόσια η γυναίκα του- ψεύδεται και παραπληροφορεί συνειδητά τον ελληνικό λαό, υποσχόμενος –ως «τζάμπα μάγκας»- πράγματα που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα της Ελλάδος (να τεθεί κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα εκτός νόμου) για οποιονδήποτε λόγο.

Για την ιστορία, θα αναφέρω πως στο προσχέδιο του Συντάγματος του 1975 υπήρχε τέτοια πρόβλεψη, αλλά μετά από σφοδρή αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ απαλείφθηκε από το τελικό κείμενο. Που να ήξερε τότε το ΚΚΕ (που φοβόταν ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα χρησιμοποιείτο σε δεδομένη στιγμή εναντίον του) ότι θα ερχόταν ο καιρός που θα έμπαινε στη Βουλή ένα εθνικιστικό κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή κι ότι μια τέτοια διάταξη θα ήταν απαραίτητη για την επιβίωση του κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον Περισσό με την απρονοησία τους…

Αμαλία Κουτσαβίτη