Στο κυνήγι του παρεμπορίου οι αρχές, λόγω Χρυσής Αυγής

Την παρακάτω είδηση την «ψαρέψαμε» από τοπική ιστοσελίδα της Μεσσηνίας: «Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του παρεμπορίου έγινε χθες Πέμπτη στην Καλαμάτα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και με αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας. Κατά την διάρκεια αυτής, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι από το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ ερευνήθηκαν αποθηκευτικοί χώροι, αυτοκίνητα μεταφοράς εμπορευμάτων και πλήθος σημείων πώλησης μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Διαπιστώθηκε η χωρίς παραστατικά διακίνηση χιλιάδων ειδών παρεμπορίου, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατασχέθηκε και καταστράφηκε από την αρμόδια Δημοτική Αρχή. Επιπλέον βεβαιώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και αδικημάτων, αγορανομικές παραβάσεις, παραβάσεις της νομοθεσίας περί σημάτων, καθώς και του αδικήματος πλαστογραφία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν είκοσι έξι άτομα, από 17 έως 61 ετών, ενώ συνολικά σχηματίσθηκαν είκοσι τρεις δικογραφίες, εκ των οποίων για τις δεκαεννιά θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο παζάρι λειτουργεί κάθε Πέμπτη τα τελευταία 12 χρόνια, ήταν ο «παράδεισος του παρεμπορίου» και ΠΟΤΕ στο παρελθόν (ούτε μία φορά!) δεν είχε ελεγχθεί από τις αρχές! Κι όλος ο κόσμος και οι νόμιμοι μικροπωλητές σχολίαζαν: αν δε γίνονταν οι δράσεις της Χρυσής Αυγής κατά του παρεμπορίου σε Ραφήνα, Μεσολόγγι κ.α., που τόσο συζητήθηκαν- οι αρχές θα συνέχιζαν τον ύπνο του δικαίου…