Απ’ όλα έχει ο μπαξές των «αντιρατσιστικών» φεστιβάλ

Φέτος, μετά από πολλά χρόνια απραξίας (έκαναν ένα φεστιβάλ στην Αττική), το «αντιρατσιστικό» κίνημα πραγματοποιεί συνεχόμενα «αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά φεστιβάλ» σε μια σειρά από πόλεις, κυρίως σ’ αυτές που έχει μεγάλα ποσοστά η Χρυσή Αυγή (Κόρινθο, Καλαμάτα κ.λπ.). Προφανώς, οι επαγγελματίες του αντιρατσισμού έχουν σκοπό να προκαλέσουν, για να εμφανιστούν μετά ως θύματα (η γνώριμη μαρξιστική τακτική).

Ποιοι κρύβονται πίσω από τις αναρχοκομμουνιστικές συμμορίες που με τη μάσκα του «αντιρατσισμού» προκαλούν την ελληνική κοινωνία; Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά!

Οι μάσκες έπεσαν, λοιπόν, στην Καλαμάτα, όπου μάλλον ελλείψει ικανού αριθμού «αντιρατσιστών»- αριστεριστών της ΑΝΤΑΡ-CIA (αναρχοκομμουνιστών) και μπρος στο επικείμενο φιάσκο επιστρατεύτηκε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει την κατάσταση:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας καλεί τον λαό της Μεσσηνίας, όλους τους συντρόφους και φίλους της παράταξης μας να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις του αντιφασιστικού, αντιρατσιστικού φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου 2012 που θα γίνει στο πάρκο του Λιμενικού και συνδιοργανώνουμε με άλλους μαζικούς φορείς.

Στη σημερινή πολιτική συγκυρία της άγριας επίθεσης στις λαϊκές κατακτήσεις και τη δημιουργία κλίματος φόβου, μίσους και ανασφάλειας, την οποία εκμεταλλεύονται πολιτικές δυνάμεις που επιβουλεύονται την εκτροπή από τις αξίες της δημοκρατίας είναι επιβεβλημένο περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ορθώσουμε την φωνή μας απέναντι στις διακρίσεις, τον ρατσισμό και τους αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων, λόγω φύλου, εθνικότητας, πολιτιστικής ταυτότητας, οικονομικής ή άλλης μειονεξίας.

Είναι η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημα μας στην βαρβαρότητα των καιρών μας, προτάσσοντας τον άνθρωπο και τις αξίες της δημοκρατίας και ελευθερίας που μιλούν για ισότητα, σεβασμό στη διαφορετικότητα, και κοινωνική αλληλεγγύη.

Η ανασφάλεια και η ανησυχία για το μέλλον δεν πρέπει να μας αποξενώσει από τους συνανθρώπους μας.

Με συντροφικότητα, αλληλεγγύη και διεκδίκηση μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα φόβου και μίσους, να αρνηθούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό και να φράξουμε τον δρόμο στις δυνάμεις της εκτροπής.»

Και με την ευκαιρία, ας δούμε με τι ασχολούνται οι «αντιρατσιστές» στα φεστιβάλ τους και ποιες «προσωπικότητες» παρευρίσκονται σ’ αυτά:

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 4 – 6 μ.μ.: Αίγυπτος και Συρία: Οι Αραβικές εξεγέρσεις σε κρίσιμο σταυροδρόμι Ομιλητές: Σ. Νταϊκντούκ (Συρία), Τάρεκ Ταραχόνι (Αίγυπτος). Συντονίζει ο Πάνος Πέτρου (ΚΑΡ) Αντιφασιστικό Κίνημα στην Ευρώπη: Εμπειρίες και προοπτικές Ομιλητές: Azad Tarhan (Αντιφασίστας ακτιβιστής του Dresden-Nazifrei και στέλεχος του DIE LINKE – Γερμανία) & Ιταλοί ακτιβιστές της συλλογικότητας TUFELO ANTIFASCISTA της Ρώμης. Συντονίζει ο Παναγιώτης  Λίλλης (ΚΑΡ) 6 – 8 μ.μ.: Ομιλητές: Γιάννης Αλμπάνης (Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα), Ελένη Πορτάλιου (αρχιτέκτων, δημοτική σύμβουλος Αθήνας – «Ανοιχτή Πόλη»), Ραμπάπ Χασάν (Αιγύπτια μετανάστρια από το Πέραμα), Δημήτρης Χριστόπουλος (Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου). Συντονίζει ο Θανάσης Κούρκουλας (ΚΑΡ)

Κυριακή Επίθεση στις οροθετικές γυναίκες από το κράτος, στους ομοφυλόφιλους από τους φασίστες: Ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία και το ρατσισμό σήμερα. Ομιλητές: Βούλα Τάκη (Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο χρέος και τα μέτρα λιτότητας – Θεσσαλονίκη), Αντώνης Σιγάλας (ΟΛΚΕ), Μαρίνα Γαλανού (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών). 6 – 8 μ.μ.: Ποιοι και πώς να σταματήσουμε τους νεοναζί; Ομιλητές: Τάσος Κορωνάκης, Παναγιώτης Λίλλης, Σπύρος Μαρκέτος, Δημήτρης Ψαράς, Azad Tarhan (Γερμανία). (Παρεμβαίνουν ακτιβιστές του Ιταλικού αντιφασιστικού κινήματος ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας, της Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, κ.λ.π.)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9

Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112)

Ώρα 8:30 μμ

Συζήτηση με θέμα: «Το δικαίωμα στη σεξουαλική αυτοδιάθεση: Η ελληνική περίπτωση»

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Ειρήνη Πετροπούλου (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9

Φλοίσβος Κορίνθου

Ώρα 6:30 μμ

Συζήτηση με θέμα: «Ο ρατσισμός σαν κεντρική πολιτική επιλογή: Στρατόπεδα συγκέντρωσης, “Ξένιος Δίας” και ανθρώπινα δικαιώματα»

Νίκος Κουραχάνης (Υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής, Παν/μιο Πελ/σου)

Ιωάννα Κούρτοβικ (Δικηγόρος)

Javied Aslam (Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα»)

Yonous Muhammadi (Πρόεδρος της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα και εκπρόσωπος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων)

Όπως βλέπουμε, απ’ όλα έχει ο… μπαξές: και εκπροσώπους των (αμερικανο-σιωνιστο-τουρκοκίνητων) «ανταρτών» (κατσαπλιάδων) της Συρίας, και εκπροσώπους του κόμματος  DIE LINKE (ορφανά της Στάζι και του Τείχους του Αίσχους), και  Ελένη Πορτάλιου (υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ), και Δημήτρη Ψαρρά («Ιός» της Ελευθεροτυπίας), και εκπροσώπους της ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος), και Γρηγόρη Βαλλιανάτο αυτοπροσώπως, και αφγανική-πακιστανική κ.τ.λ. μουσική, και Ιωάννα Κούρτοβικ, και προέδρους Αφγανών, Πακιστανών κ.λπ.

Δυστυχώς, απουσιάζουν οι Αβραάμ Μπεναρόγια, Ιωσήφ Στάλιν, Νικολάε Τσαουσέσκου, η γνωστή «φτερού» της Συγγρού και άλλες… δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά φανταζόμαστε πως θα παραβρίσκονται εκεί με το… πνεύμα τους.