Σερβία: Απαγορεύτηκε το «gay parade»

Γροθιά στην Παγκοσμιοποίηση… Απαγορεύθηκε από την νέα εθνικιστική κυβέρνηση της Σερβίας η παρδαλή παρέλαση των κίναιδων (το αγγλιστί λεγόμενο gay pride parade- παρέλαση της ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας…) στο Βελιγράδι, που είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο. Παράλληλα, απαγορεύθηκαν και οι συγκεντρώσεις αγανακτισμένων Σέρβων ενάντια στην πραγματοποίηση της παραπάνω «παρέλασης».

Δήλωσε σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούνγκ», ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός των Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς:

«Πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι η Σερβία δεν χρειάζεται συγκρούσεις και θύματα και γι’ αυτό κι έχουμε απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης και της παρέλασης ομοφυλοφίλων. Η απόφαση αυτή δεν αντίκειται στα δικαιώματα κανενός. Η απόφαση αυτή αποτελεί ενός είδους λύση για την προστασία της ασφάλειας των κατοίκων του Βελιγραδίου και της αποφυγής πιθανών συγκρούσεων, που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο διπλωματικές και προξενικές αποστολές άλλων χωρών και φυσικά -πάνω απ’ όλα- αφορά την προστασία της ζωής των πολιτών και των αστυνομικών».

Η απαγόρευση ήρθε μετά από την έκκληση του Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίου, προς τον πρωθυπουργό της χώρας, στην οποία ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας χαρακτηρίζει την παρέλαση «κωμικοτραγική παρέλαση ονείδους που ρίχνει βαριά ηθική σκιά στο Βελιγράδι, στη μακρά χριστιανική κουλτούρα του και στην αξιοπρέπεια της οικογένειας ως βασικό κύτταρο του ανθρωπίνου γένους».

Επίσης, ο Πατριάρχης Ειρηναίος ζήτησε (και πέτυχε) την απαγόρευση μιας βρωμερής «έκθεσης φωτογραφίας» κάποιας ανώμαλης Σουηδής, με το όνομα Ελιζαμπέτα Όλσον Βάλιν, στην οποία απεικονιζόταν ο Ιησούς Χριστός με γυναικεία ρούχα:

«Είναι βαθιά προσβλητική έκθεση που προωθείται από ομοφυλόφιλους, οργανωτές της παρέλασης ομοφυλόφιλων. Δεν υπέθετα ότι και φέτος θα αναγκαστώ στο όνομα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των πιστών της που αποτελούν την κυρίαρχη πλειοψηφία της Σερβίας και στο όνομα των πολυάριθμων μελών άλλων θρησκειών να απευθύνω παράκληση και αίτημα με το κύρος του προέδρου της κυβέρνησης να απαγορεύσετε τη σκανδαλώδη έκθεση φωτογραφίας της καλλιτέχνιδος Ελιζαμπέτα Όλσον Βάλιν από τη Σουηδία».

Εμείς από την πλευρά μας, συγχαίρουμε την εθνική κυβέρνηση της φίλης Σερβίας καθώς και τον Πατριάρχη της χώρας, για την τόλμη τους να πάνε κόντρα στα κελεύσματα της Νέας Τάξης – Παγκοσμιοποίησης. Μακάρι να είχαμε κι εδώ μερικούς τέτοιους άξιους ηγέτες (πολιτικούς και θρησκευτικούς), αλλά δυστυχώς δεν έχουμε. Ελπίζω να αποκτήσουμε σύντομα…

Αμαλία Κουτσαβίτη