Η εισβολή στο ΥΠ.ΕΘ.Α., οι πάγκοι των λαθρομεταναστών και τα δύο μέτρα και σταθμά της συγκυβέρνησης Σαμαρά

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αξίζουν το σεβασμό και τη συμπαράσταση όλων μας. Από κει κι έπειτα, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν είναι ένα υπουργείο σαν όλα τ’ άλλα, είναι στρατιωτικός χώρος. Είναι άγνωστο ποιος ή ποιοι είχαν την ιδέα της εισβολής σε στρατιωτικό χώρο. Να ήταν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων ή μήπως κάποιοι πολιτικάντηδες της άκρας αριστεράς που εμφανίζονται ως προστάτες των εργαζομένων; Όπως κι αν έχει το θέμα, η εισβολή σε στρατιωτικό χώρο είναι μια ενέργεια ανεπίτρεπτη, έστω κι αν οι διαμαρτυρόμενοι έχουν όλα τα δίκια του κόσμου με το μέρος τους. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να πιστεύω πως οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δε γνώριζαν ακριβώς τι ισχύει και έκαναν ότι έκαναν από άγνοια, μέσα στη δικαιολογημένη –επαναλαμβάνω- οργή τους.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους παριστάμενους στο σημείο «συμπαραστάτες» βουλευτές, που γνώριζαν πολύ καλά τα ισχύοντα. Πρόκειται για τους Σπύρο Χαλβατζή του ΚΚΕ και Παναγιώτη Κουρουμπλή του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, γνώριζαν πολύ καλά τα περί στρατιωτικού χώρου τα κόμματα των παραπάνω, τα οποία με ανακοινώσεις τους κάλυψαν πολιτικά την εισβολή σε στρατιωτικό χώρο.

Ποια ήταν η αντίδραση της συγκυβέρνησης; Κάτι ψέλλισε περί άκρων ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ κι αυτό ήταν όλο. Ούτε απειλές, ούτε άρσεις ασυλίας, ούτε τιμωρίες, ούτε τίποτα για τους εν γνώσει τους παρανομούντες βουλευτές και τα κόμματά τους.

Κι όμως! Στην περίπτωση του αναποδογυρίσματος 2-3 πάγκων λαθρομεταναστών και λαθρεμπόρων –που το παράνομο της πράξης είναι πολύ αμφισβητούμενο- ο ίδιος υπουργός (κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού βεβαίως…), απειλούσε Θεούς και δαίμονες και για «τιμωρία» αφαίρεσε την αστυνομική φρουρά όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, την οποία ασκεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά. Χάιδεμα στην αριστερά και μαστίγιο για τους εθνικιστές! Γι’ αυτό σύντομα θα μας αφήσει χρόνους και θα πάει και… άκλαυτη!

Αμαλία Κουτσαβίτη

(ΥΓ): Για να δούμε, θα εκδώσει τώρα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου νέα εγκύκλιο για σύλληψη παρανομούντων βουλευτών;