Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Τσιγγάνων – Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες

Γιατί δεν τους αφοπλίζει το «κράτος»; Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες, ήταν ο απολογισμός άγριου καυγά μεταξύ των μελών δύο οικογενειών Τσιγγάνων, κατοίκων του καταυλισμού «Αλάν Κογιού» στην Κομοτηνή. Η αρχή έγινε με λεκτικό διαπληκτισμό δύο ατόμων και εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τη συμμετοχή τουλάχιστον 7 ατόμων μέσα στο χώρο του καταυλισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου και τον τραυματισμό ενός 9χρονου αγοριού, ενός 17χρονου, ενός 39χρονου, και μιας 31χρονης γυναίκας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε καταυλισμούς Τσιγγάνων και είναι γνωστό σε όλους ότι πολλοί Τσιγγάνοι έχουν καραμπίνες και δε διστάζουν καθόλου να τις χρησιμοποιούν εναντίον ομοφύλων και άλλων. Αλλά, το μεταπολιτευτικό «κράτος» του «αντιρατσισμού» και της «πολιτικής ορθότητας» δεν τολμά να τους αφοπλίσει!

Όσον δε αφορά τον συγκεκριμένο καταυλισμό, ιδού πως τον περιγράφει το «Έθνος»:

«Το Αλάν Κογιού αποτελεί εδώ και χρόνια πληγή για την Κομοτηνή, όπως έχει γράψει στο παρελθόν το Έθνος, καθώς βρίσκεται σε απόσταση μόλις 400 μέτρων από την κεντρική πλατεία της πόλης και δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραγκούπολη στην οποία κατοικούν εδώ και δεκαετίες 200 οικογένειες Ρομά».

Απορία: θα είμαστε… ρατσιστές αν ρωτήσουμε γιατί το «κράτος» έχει αφήσει ανοιχτή αυτή την «πληγή» που τόσα προβλήματα έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία;