Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους κουκουλοφόρους εγκληματίες

Προκαλούν οι νοσταλγοί του Τσαουσέσκου…  Τις προηγούμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε επίσημα την πολιτική και νομική υπεράσπιση των κουκουλοφόρων αναρχοκομμουνιστών που εφόρμησαν στον Άγιο Παντελεήμονα με μηχανάκια και χτύπησαν δύο Έλληνες κατοίκους και που την επομένη επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι συνέβη το… αντίθετο) και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στη δημόσια περιουσία (την οποία υποκριτικά υπερασπίζονται…)

Τώρα, το συνονθύλευμα των νοσταλγών του Τσαουσέσκου και της Σεκιουριτάτε (η φοβερή μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ανακαλύπτοντας πως οι συλληφθέντες για την εγκληματική επίθεση… βασανίστηκαν κατά τη σύλληψή τους (η οποία προφανώς έπρεπε να γίνει με το «σεις και με το σας»…), καθώς και μέσα στην ΓΑΔΑ από αστυνομικούς και έκανε σχετική ερώτηση στη βουλή, υπογραφόμενη μάλιστα από πέντε βουλευτές. Δε λείπει βέβαια και η αναφορά στα «Τάγματα Εφόδου» της Χρυσής Αυγής, μόνιμο καρφί στο μάτι των αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ. Να η επερώτηση και τα συμπεράσματα δικά σας:

Προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Κακοποίηση και βασανισμός των συλληφθέντων αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ

Το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου σε αντιφασιστική μοτοπορία έγιναν συλλήψεις 15 πολιτών οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού στην ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με καταγγελίες η σύλληψή τους έγινε υπό συνθήκες απίστευτης βίας και τρομοκρατίας, καθώς οι άνδρες της ομάδας Δέλτα διεμβόλισαν με τις μηχανές τους την πορεία, έριξαν κάτω τους αναβάτες και συνέχισαν να τους ξυλοκοπούν ακόμα και αφού τους είχαν περάσει χειροπέδες. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες οι αστυνομικοί έκαναν χρήση και ηλεκτρονικού όπλου (taser).

Στην ΓΑΔΑ , σύμφωνα και με καταγγελίες των συνηγόρων τους, οι συλληφθέντες ξυλοκοπήθηκαν εκ νέου και μαζί με αισχρά σεξιστικά σχόλια υπέστησαν καταναγκασμούς που παραπέμπουν σε τόπο βασανιστηρίου και όχι στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλά περιστατικά από τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής στα οποία η αστυνομία δείχνει ανοχή ή σε ορισμένες περιπτώσεις και συνεργασία. Αντιθέτως δείχνει αξιοσημείωτη σπουδή στην προσαγωγή και σύλληψη αντιφασιστών συνοδευόμενη από την κακοποίησή τους.

Επειδή θεωρούμε ότι η αστυνομία δρα κατόπιν συγκεκριμένων εντολών και δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος μηχανισμός καταστολής και βίας, σας θέτουμε προ των ευθυνών σας, γιατί τέτοια φαινόμενα αποτελούν εκτροπή από τη νομιμότητα και τη δημοκρατική λειτουργία της αστυνομίας.

Ως εκ τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ;

2. Θα πάρει μέτρα ώστε να ελεγχθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες;

3. Είναι σε γνώση ή υπό τον έλεγχο του υπουργού η απαράδεκτη για το δημοκρατικό μας πολίτευμα κατάσταση που καταγγέλλεται για την ΓΑΔΑ;

4. Γιατί την 1η Οκτωβρίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και με εξαιρετική αγριότητα στους συγκεντρωμένους συγγενείς και φίλους των κακοποιημένων συλληφθέντων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τσουκαλάς Δημήτρης, Κουράκης Τάσος, Κανελλοπούλου Μαρία, Kατριβάνου Βασιλική, Σταμπουλή Αφροδίτη.

Αμαλία Κουτσαβίτη