Η Ελλάς του Μνημονίου: Ο ορισμός του απόλυτου κράτους-απατεώνα

Όπως είναι γνωστό, μόλις η τιμή της βενζίνης έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, περίπου 60.000 Έλληνες πλήρωσαν αρκετά χρήματα από το υστέρημά τους και τοποθέτησαν (με νομιμότατο τρόπο) μηχανισμό υγραεριοκίνησης στα αυτοκίνητά τους. Τώρα μαθαίνουμε πως το «οικονομικό επιτελείο» της κυβέρνησης, δηλαδή ο μηχανισμός της ανελέητης οικονομικής αφαίμαξης του Ελληνικού Λαού, σχεδιάζει την αύξηση κατά 164% (!!!) στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του Υγραερίου Κίνησης, που θα ανεβάσει την τιμή του λίτρου, από περίπου 0,45 που είναι σήμερα, στο 1,15, με 1,25 το λίτρο!

Με δεδομένο πως το υγραέριο καταναλώνεται πολύ πιο γρήγορα από τη βενζίνη, σημαίνει πως είτε καίει κάποιο αυτοκίνητο βενζίνη είτε υγραέριο θα έχει πάνω-κάτω την ίδια επιβάρυνση. Άρα, οι 60.000 Έλληνες που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή θα βρεθούν στην πρότερη οικονομική κατάσταση και επιπλέον θα χάσουν και τα χρήματα που ξόδεψαν για τη μετατροπή του αυτοκινήτου τους.

Κι όπως είναι αναμενόμενο μετά απ’ αυτή την κίνηση, οι ίδιοι «φωστήρες» θα αυξήσουν αργότερα και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα να χάσουν τα λεφτά τους όσοι αγοράζουν πετρελαιοκίνητα  αυτοκίνητα (που είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα), νομίζοντας πως έτσι θα εξασφαλίσουν οικονομία καυσίμων!

Εδώ πλέον μιλάμε για τον ορισμό του απόλυτου κράτους-απατεώνα!