Η Ρόζα η ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά…

«Ίδρυμα Ρόζα Λούξενμπουργκ» φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο εργασίας την Χρυσή Αυγή! Μέχρι τώρα ξέραμε πως η «Ρόζα» ήταν μια από τις (αριστερίστικες) συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προφανώς πήρε τα’ όνομά της από τη διαβόητη Ρόζα Λούξενμπουργκ, μια εβραία κομμουνίστρια της Γερμανίας, η οποία εκτελέστηκε από τον Στρατό κατά το αποτυχημένο κομμουνιστικό πραξικόπημα στη Γερμανία, το 1919. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει κατεπειγόντως παράρτημα στην Ελλάδα του γερμανικού «Ιδρύματος Ρόζα Λούξενμπουργκ», το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 9 Οκτωβρίου, με βασικούς ομιλητές τον Τσίπρα και τον (ομόφυλο της Ρόζας Λούξενμπουργκ) Μπέρντ Ρίξινγκερ, πρόεδρο του γερμανικού κόμματος Die Linke (πρόκειται για τα ορφανά της Στάζι και του Τείχους του Αίσχους).

Να και το σχετικό δελτίο τύπου:

«Το Ίδρυμα Ρόζα Λούξενμπουργκ, ένας από τους μεγαλύτερους φορείς κοινωνικής ανάλυσης και πολιτικής επιμόρφωσης στη Γερμανία, ανοίγει παράρτημα στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα. Το Ίδρυμα σκοπεύει να αναλύσει τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των επιβαλλόμενων μέτρων στην Ελλάδα και να φροντίσει για τη διάδοση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν. Προτίθεται, επίσης, να υποστηρίξει τους συντρόφους στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει τα σκληρά αυτά μέτρα. Οι εργασίες του Ιδρύματος στην Ελλάδα θα κινηθούν γύρω από τον άξονα της ανταλλαγής εμπειρίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα…»

Και με τι θα ασχοληθεί το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος; Η απάντηση περιέχεται στο δελτίο τύπου:

«Τη χρονιά 2012/2013, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα εξής θέματα: ο νεοναζισμός στην Ελλάδα, η κατάσταση των μεταναστών και μεταναστριών στην Ελλάδα…»

Για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως εδώ πέτυχε διάνα ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί και η (εβραία και κομμουνίστρια) Ρόζα Λούξενμπουργκ αν ζούσε η άνοδος της Χρυσής Αυγής θα την απασχολούσε.