Ευρωβουλευτίνες στην Αθήνα «για την αύξηση του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»

Θα κρύψουν τον ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων… Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες τέσσερις ευρωβουλευτίνες της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να: «μεταδώσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τις επαφές που είχαν με πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες στην Αθήνα, αναφορικά με την αύξηση του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας στη χώρα μας, προκειμένου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του φαινομένου», σύμφωνα με το «Βήμα».

Οι ευρωβουλευτίνες θα συναντηθούν κατά σειρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (ΠΡΟ-ΠΟ), Νίκο Δένδια, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, τους Γιατρούς του Κόσμου (γνωστή Μη Κυβερνητική Οργάνωση), τον Συνήγορο του Πολίτη (κάποιοι λένε πως πρόκειται για Συνήγορο του λαθρομετανάστη…), την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες (άλλη μία ΜΚΟ), την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (κι άλλη ΜΚΟ!), το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (κι άλλη ΜΚΟ!), με μια «σειρά φορέων που εκπροσωπούν μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και κοινωνικές ομάδες που πέφτουν θύματα ρατσισμού» κ.τ.λ.

Η πρωτοβουλία της επίσκεψης ανήκει στην ομάδα εργασίας «Κατά του Εξτρεμισμού και της Ξενοφοβίας», της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί η ευρωβουλευτής του κόμματος που αλυσόδεσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ (ΠΑΣΟΚ), Συλβάνα Ράπτη.

Μετά απ’  όλες τις παραπάνω συναντήσεις με το όλο το αφάν γκατέ του «αντιρατσιστικού προοδευτισμού», μπορεί ο καθένας να καταλάβει τα παραμορφωτικά συμπεράσματα που θα μεταφερθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Βέβαια, αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός της στημένης επιτροπής, να μεταφέρει ψεύτικα συμπεράσματα, ώστε μετά να αρχίσουν να λένε τα γνωστά και χιλιοειπωμένα! Γιατί αν είχαν την πρόθεση να μάθουν την αλήθεια, θα ζητούσαν πρώτα-πρώτα να δουν τα καθημερινά δελτία εγκληματικότητας και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας και μετά θα έβγαιναν και μια βόλτα στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας να δουν με τα μάτια τους την κατάσταση και θα συζητούσαν με τους κατοίκους. Αλλά ούτε τα στοιχεία ζήτησαν, ούτε βόλτα βγήκαν…

Αμαλία Κουτσαβίτη