Αιφνιδιαστική άσκηση του στρατού στο Αιγαίο

Αιφνιδιαστική άσκηση «διπλής ενεργείας» διέταξε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος και ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Με τον όρο «άσκηση διπλής ενεργείας» εννοείται ότι εκτός από τη Διακλαδική Δύναμη Αμέσου Αντιδράσεως («Δύναμη Δέλτα») του ΓΕΕΘΑ, που διέταξε ο Στρατηγός Κωσταράκος να σπεύσει άμεσα στο νησί, την ίδια ώρα με άλλη διαταγή του ενεργοποιήθηκε και η αντίστοιχη Δύναμη Αμέσου Επεμβάσεως της συγκεκριμένης νήσου προκειμένου να τους αντιμετωπίσει ως άμυνα του νησιού τους, προσθέτοντας έτσι έναν επιπλέον «κρίκο» δυσκολίας και ρεαλιστικότητας σε αυτές τις ασκήσεις-συναγερμούς που τελούνται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.
Το σενάριο της σημερινής ασκήσεως, που τελεί υπό τον έλεγχο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και παρακολουθείται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων αυτού, προβλέπει τα εξής: Άμεση αερομεταφορά τμήματος της Δυνάμεως Δέλτα σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου με σκοπό την κατάληψη του αεροδρομίου του νησιού, προσομοιώνοντας «εχθρική» ενέργεια. Αντίδραση των τμημάτων αμέσου επεμβάσεως του νησιού στην παραπάνω ενέργεια εντός του προκαθορισμένου χρόνου.
Ας σημειωθεί ότι η διοίκηση του συγκεκριμένου νησιού ενημερώθηκε για την άσκηση και την ενέργεια εναντίον του, με την προσγείωση του τμήματος στο αεροδρόμιο, ώστε έτσι να έχει ακόμα μεγαλύτερη ρεαλιστικότητα το σενάριο.

Λ.Σ.Μ. – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέο προβοκατόρικο δημοσίευμα για τις ένοπλες δυνάμεις…..με προεκτάσεις!