Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τις αναρχοκομμουνιστικές συμμορίες – Σιγήν ιχθύος τηρεί το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ

Επίσημα καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τους αναρχοκομμουνιστές που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την προχθεσινή αιματηρή μοτο-πορεία αναρχοκομμουνιστικών στοιχείων, καθώς επίσης και τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ίδιοι χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Να η ανακοίνωση της επίσημης κάλυψης της τρομοκρατίας:

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναφέρονται τα εξής:

«Τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δείχνουν το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η κυβερνητική πολιτική. Από τη μια μεριά, η συνεχιζόμενη κυβερνητική ανοχή στα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, καθώς και η προκλητική απραξία της αστυνομίας απέναντι στις μαφίες της ηρωίνης και της σωματεμπορίας που δρουν στον Άγιο Παντελεήμονα. Από την άλλη, η πολιτικά χρωματισμένη επίδειξη κατασταλτικής πυγμής, που αυτή τη φορά πήρε τη μορφή της βάναυσης κακοποίησης από αστυνομικούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Το αποτέλεσμα είναι η άνοδος του φασισμού, η όξυνση της βίας, η καθημερινή καταπάτηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών. Δυστυχώς, δεν πιστεύουμε πλέον ότι υπάρχει οποιοσδήποτε στην κυβέρνηση με τη στοιχειώδη σωφροσύνη για να αντιληφθεί ότι οι πολιτικές τύπου Βαϊμάρης εν τέλει θα στραφούν εναντίον των ίδιων των εμπνευστών τους. Είναι ώρα να κινητοποιηθούν από κοινού όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κινημάτων για να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη διολίσθηση της κοινωνίας στη βαρβαρότητα».

Τι έχει να πει τώρα ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ που τις προηγούμενες ημέρες μιλούσε για «Τάγματα Εφόδου» (που θα συντριβούν…) και κατήγγειλε την Χρυσή Αυγή, ότι καλύπτει παράνομες ενέργειες οπαδών της; Και που για… τιμωρία απόσυρε την αστυνομική φρουρά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής; Γιατί τηρεί σιγήν ιχθύος για τα «Τάγματα Εφόδου» της άκρας αριστεράς; Γιατί δεν καταγγέλλει και τον ΣΥΡΙΖΑ που καλύπτει πολιτικά και νομικά παράνομες και εγκληματικές ενέργειες των οπαδών του; Και εν τέλει, γιατί δεν αποσύρει τους αστυνομικούς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως, γιατί υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ (δηλαδή τριμερής συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο «μαγαζί»;

Μήπως ενώθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξαιρετικά επικίνδυνη για το σύστημά τους Χρυσή Αυγή;

Μήπως γιατί είναι αδιανόητο να βγαίνει το (μνημονιακό) κράτος και να καταγγέλλει το (αναρχοκομμουνιστικό) παρακράτος του;

Αμαλία Κουτσαβίτη