«Αθεϊστικά καρναβάλια» από Συριζαίους στα Εξάρχεια – Αν τολμάνε να «σατιρίσουν» και τον Μωάμεθ

Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος των ορφανών του Τσαουσέσκου και μάλιστα σε περίοπτη θέση (στα κεντρικά θέματα) υπάρχει η φωτογραφία που βλέπετε και το ακόλουθο «σατιρικό» θέμα και το σχετικό βίντεο: Η περιφορά Ιερού Σκηνώματος (τάβλα) Γέροντος Παστίτσιου στη χριστεπώνυμη συνοικία των Εξαρχείων.

Η λιτανεία και περιφορά του παστιτσίου στα Εξάρχεια, η παστιτσοκλασία και η κρασοκατάνυξις. Από την σκήτη Ενθεμάτων της Βαλτετσίου.

Χοροστάτησαν: Ο ιερομόναχος Ευστράτιος της σκήτης Βαλτετσίου, ο θεοφιλέστατος χωρεπίσκοπος Τσαμαδού κ. Ιωάννης και ο υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ηλιουπόλεως κ. Εμμανουήλ.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για «σατιρική» διακωμώδηση της Ορθοδοξίας, από κάποιους θλιβερούς νοσταλγούς του αλήστου μνήμης Τσαουσέσκου, την οποία καλύπτει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για δική τους ιδέα; Όχι βέβαια. Πρόκειται για πιστή αντιγραφή των «αθεϊστικών καρναβαλιών» που διοργάνωνε στην Σοβιετική Ένωση τα πρώτα χρόνια μετά το πραξικόπημα των εβραιομπολσεβίκων η κρατική οργάνωση «Ένωση των Αθέων», η οποία είχε πρόεδρό της τον εβραίο Κόγκαν (που εμφανιζόταν δημοσίως με το εκρωσισμένο ψευδώνυμο Γεμελιάν Γιαροσλάβσκι). Τα «αθεϊστικά καρναβάλια» γίνονταν ανήμερα μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης π.χ. Χριστούγεννα, Λαμπρή κ.λπ., (ο εορτασμός των οποίων είχε καταργηθεί), με «ηθοποιούς» μέλη της κυρίαρχης πλέον εβραϊκής κοινότητας, που διακωμωδούσαν τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους της Ορθοδοξίας.

Λοιπόν, το ’παμε και το ξαναλέμε: όποιος είναι πολύ «μάγκας» και κάργα άθεος και κομμουνιστής και του αρέσει και η «σάτιρα», ας «σατιρίσει» και τον Προφήτη των μουσουλμάνων Μωάμεθ! Κι ας κάνουν και μια περιφορά του «Ιερού Σκηνώματος (τάβλα) του Μωάμεθ», ντυμένοι καρναβαλιστές-ιμάμηδες, έστω και στα Εξάρχεια.

Ιδού πεδίον «σάτιρας» λαμπρόν! Άιντε κότες…