Συνελήφθη ο παραγωγός της ταινίας για τον Μωάμεθ – Σιγή ασυρμάτου από τους ντόπιους «προοδευτικούς»

Συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ο 55χρονος Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, παραγωγός της διαβόητης ταινίας για τον Μωάμεθ («Η αθωότητα των Μουσουλμάνων»), που τόσες και τόσες αντιδράσεις ξεσήκωσε στον αραβικό κόσμο. Η σύλληψη έγινε στην Καλιφόρνια, με την κατηγορία της παραβίασης των όρων αποφυλάκισής του (είχε καταδικαστεί παλαιότερα για απάτη), ενώ ο εκεί ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε την απευθείας φυλάκισή του, χωρίς να μπορεί ο 55χρονος να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Νακούλα κρατήθηκε σε άγνωστη τοποθεσία από τις αμερικανικές αρχές και οδηγήθηκε στο δικαστήριο στο Λος Άντζελες αλυσοδεμένος από τη μέση και φορώντας χειροπέδες.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως η κατηγορία που του απηύθυναν είναι προσχηματική και η εσπευσμένη φυλάκιση του παραγωγού της βλάσφημης ταινίας έγινε για να προστατευθεί η ζωή του, καθώς είχε εντοπισθεί από φανατικούς που ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Σε κάθε περίπτωση η σύλληψη του παραγωγού της «σάτιρας» πρέπει να ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες των «ευαίσθητων» σε θέματα «σάτιρας», «ελευθερίας του λόγου» κ.τ.λ. Ελλήνων «προοδευτικών» (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ) που ξεσηκώθηκαν για την ανάλογη σύλληψη του αναρχοκομμουνιστή που «σατίριζε» τον Χριστό, την Παναγία και τον Γέροντα Παΐσιο. Μόνο που μέχρι την ώρα δεν έχουμε ακούσει τις φωνούλες τους. Γιατί άραγε;