Απόλυτος συγχρονισμός ΚΚΕ και «αστικού» τύπου κατά της Χρυσής Αυγής

Τι είναι αυτό που τους ενώνει;  Δεν πρόλαβε να υποβάλλει επερώτηση στη βουλή το ΚΚΕ σχετικά με τις υπηρεσίες ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες ανέργους Χρυσής Αυγής και να μιλήσει για «δουλεμπόριο της Χρυσής Αυγής», έπιασαν δουλειά οι συντάκτες του «αστικού» (σύμφωνα με το ΚΚΕ) τύπου, που αναπαράγουν πολύ ευχαρίστως και με μεγάλη μαεστρία την κουκουέδικη «καταγγελία» και φρασεολογία. Αξιοθαύμαστος ο συγχρονισμός τους! Μα αυτοί δεν είναι που –σύμφωνα με το ΚΚΕ- υπηρετούν το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, το αστικό πολιτικό σύστημα, τον διεθνή ιμπεριαλισμό κ.τ.λ., κ.τ.λ.; Αυτοί δεν είναι –πάντα σύμφωνα με το ΚΚΕ- οι «εχθροί του λαού», που υπηρετούν το Μνημόνιο, δηλαδή την πολιτική της «άρχουσας τάξης» για την «εξαθλίωση των εργαζομένων», την «κατάργηση των κατακτήσεών τους» κ.τ.λ., κ.τ.λ.; Και το ΚΚΕ –σύμφωνα με τον «αστικό» τύπο- δεν είναι ένα «μη ρεαλιστικό» και «προσκολλημένο σε συνταγές του παρελθόντος» κόμμα;

Πως ταίριαξαν έτσι οι δύο «ασυμφιλίωτοι» εχθροί; Ή μήπως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο εχθροί όπως παρουσιάζονται, αλλά υπηρετούν και τα δύο μέρη το ίδιο σάπιο σύστημα και τώρα μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο να τους σαρώσει η εκφρασμένη από τη Χρυσή Αυγή λαϊκή οργή, ρίχνουν τις μάσκες και σφιχταγκαλιάζονται;

Σας παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο του «Βήματος» (που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και του «Ριζοσπάστη»), με τον τίτλο «Τα σκλαβοπάζαρα της Χρυσής Αυγής» και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

«Μετά τη διοργάνωση συσσιτίων μόνον για Έλληνες, μετά την συγκρότηση συνεργείων αιμοδοσίας τα οποία θα συγκεντρώνουν αίμα που θα χορηγείται αποκλειστικά σε Έλληνες, μετά την επιστράτευση των Ταγμάτων Εφόδου για την εκδίωξη των μεταναστών από τις περιοχές στις οποίες διατηρούν το προνόμιο της κατοικίας μόνον Έλληνες, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε και τη δημιουργία «γραφείων ευρέσεως εργασίας για Έλληνες».

Τώρα η Χρυσή Αυγή ποντάρει στην ανεργία που φουντώνει σε περιόδους βαθιάς ύφεσης για να βελτιώσει το «κοινωνικό της προφίλ», όπως ακριβώς αξιοποίησε εν γένει, την οικονομική κρίση που επιτείνει την κοινωνική αποξένωση και την πολιτική απαξίωση ώστε να ανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο.

Δεν πρωτοτυπεί: Η συνταγή είναι δοκιμασμένη από τον Χίτλερ, ο οποίος πόνταρε στην ταπείνωση του γερμανικού έθνους από τους όρους της συνθήκης των Βερσαλλιών, εκμεταλλεύθηκε την οικονομική ανέχεια του λαού της Γερμανίας, επένδυσε στην ιδέα της φυλετικής καθαρότητας και στις μαζικές διώξεις και εκκαθαρίσεις των Εβραίων, προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία.

Η διαφορά είναι ότι τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής δεν στρέφονται κατά των Εβραίων αλλά κυνηγούν και προπηλακίζουν τους οικονομικούς μετανάστες – προς το παρόν, διότι αύριο τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα στραφούν και κατά του ελληνικού λαού. Ήδη, το πρώτο βήμα γίνεται με την σύσταση των περιβόητων «γραφείων εργασίας για Έλληνες».

Τι κάνει η Χρυσή Αυγή; Στέλνει τα τάγματα εφόδου στους έλληνες επιχειρηματίες τα οποία με ρόπαλα και εκβιασμούς αυτοδικούν σε βάρος τους, και τους υποχρεώνουν να απολύουν τους οικονομικούς μετανάστες και να προσλαμβάνουν τους «εκλεκτούς» του Κόμματος. Με όρους βεβαίως οι οποίοι ισχύουν στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας και επιβάλουν αυθαίρετα και κατά το δοκούν τα περιβόητα «γραφεία ευρέσεως εργασίας» της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, οι έλληνες εργαζόμενοι – για τους οποίους κόπτεται δήθεν η Χρυσή Αυγή -, περιθωριοποιούνται, καθίσταται είλωτες. Υποχρεώνονται λόγω της ανέχειας και της εξαθλίωσης να βυθίζονται σ’ ένα καθεστώς ζόφου που παραπέμπει σε καφκικές εικόνες. Εμπορευματοποιούνται και διακινούνται στο «σκλαβοπάζαρο» της Χρυσής Αυγής σε οποιαδήποτε τιμή και με κάθε ευκαιρία. Οποιαδήποτε κατάκτηση του εργατικού κινήματος ή και αυτή ακόμη η νομιμότητα γύρω από τις συνθήκες και την ασφάλεια εργασίας παραβιάζονται κατάφωρα. Όπως ακριβώς στα περιβόητα τάγματα εργασίας του Χίτλερ».

Αμαλία Κουτσαβίτη