Και ο Πάνος Καμμένος στη λίστα του ΣΔΟΕ

Και ο «είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες» αριστερο-δεξιο-κεντρώος Πάνος Καμμένος βρίσκεται στη γνωστή λίστα του ΣΔΟΕ, για τους πολιτικούς που η προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων ερευνάται από τον ΣΔΟΕ. Εμείς δε θα βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, ούτε θα πούμε τη γνωστή λαϊκή ρήση: «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», αλλά ο Π. Καμμένος εξέδωσε μια ανακοίνωση-διάψευση, η οποία είναι… μισή.

Δέχεται πως υπάρχουν ακίνητα στην περιοχή του Γαλαξιδίου, τα οποία όμως –όπως υποστηρίζει- ανήκουν στην οικογένειά του. Μπορεί να είναι κι έτσι, αλλά αν δεν κάνουμε λάθος –και δεν κάνουμε…- τα πολιτικά πρόσωπα δεν ελέγχονται μόνο για την προσωπική τους περιουσία, αλλά και για την περιουσία των μελών της οικογενείας τους, για ευνόητους λόγους. Εδώ κατηγορείται πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ότι στην ιδιοκτησία του έχει τρία ξενοδοχεία, αλλά στο όνομα τρίτου, άσχετου προσώπου, δεν πρέπει να ελεγχθεί η οικογένεια του Καμμένου; Σε κάθε περίπτωση ιδού η ανακοίνωση του Καμμένου και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής και όχι με δόλο εμφανίστηκε το όνομά μου να ερευνάται για ακίνητα στο Γαλαξίδι. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα ακίνητο σε εκείνη την περιοχή, ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ακίνητα στο Γαλαξίδι λόγω καταγωγής ανήκουν στην οικογένειά μου.

Είκοσι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω περισσότερους.

Δεν πρόκειται να σιωπήσω ούτε να καταστώ ποτέ όμηρος. Χαίρομαι για την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, αν υπάρχει, όπως και για οποιαδήποτε έρευνα αφορά πολιτικά πρόσωπα».

Αξιοσημείωτο: στον κατάλογο του ΣΔΟΕ αναφέρονται τα ονόματα πολιτικών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (κι όχι μόνο ο Καμμένος), του ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα ο πρώην αρχηγός του), ακόμα και των Οικολόγων Πράσινων και του κόμματος Καρατζαφέρη. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας της Χρυσής Αυγής. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…