Και εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά στα «λαβράκια» του ΣΔΟΕ

Σοβαρές παρατυπίες, οικονομικές ατασθαλίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους της επικράτειας έχουν εντοπίσει οι υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Εκτός όμως από τους καυτούς φακέλους που ερευνά το ΣΔΟΕ σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στα «Παραπολιτικά» ότι στο στόχαστρο της υπηρεσίας βρίσκονται και σοβαρές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά.

Πρόκειται όπως αναφέρει το δημοσίευμα για στελέχη που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. και τα οποία καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις. Ήδη, ο ένας εκ των υπουργών επικοινώνησε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ζητώντας να ενημερωθεί αν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που τον αφορά.

Οι δύο από τους τρεις υπουργούς, βάσει των πληροφοριών που έχουν βρεθεί στη διάθεση της εφημερίδας, έχουν περάσει σε διαφορετικούς χρόνους από το ίδιο κυβερνητικό πόστο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος τομέας, εσχάτως, βρίσκεται στο στόχαστρο της τρόικας, αφού έχουν εντοπιστεί απίστευτες ατασθαλίες.

Η περιβόητη λίστα όμως δεν περιλαμβάνει μόνο τα πολιτικά πρόσωπα που έγιναν γνωστά αλλά και πολλά άλλα μη κοινοβουλευτικά που αφορούν δήμους.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διερευνά ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που αφορά δεκάδες δήμους της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, ελέγχονται οι δήμοι: Οινιάδων, Μεσολογγίου, Ανακτορίου, Μενιδίου, Αιτωλικού, Παναιτωλικού, Πλατάνου, Νεάπολης, Παραβόλας, Μακρυνείας, Αμφιλοχίας και Αντιρρίου.

Παράλληλα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ερευνούν τους δήμους Αποδοτίας, Αγρινίου, Ιναχού, Πυλήνης, Αρακύνθου, Ναυπάκτου, Παρακαμπύλιων, Θέρμου, Αγγελοκάστρου, Μεδεώνος, Παλαιρού, Αστακού, Χαλκείας, Φυτειών και Αλύζιας.

Οι έρευνες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2011, ενώ το ΣΔΟΕ αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των διατελεσάντων δημάρχων, αλλά και των προσώπων που χειρίστηκαν χρήματα τα τελευταία χρόνια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr