Φιάσκο ο «Ξένιος Ζεύς»: Συνεχίζουν να κατακλέβουν τους Έλληνες οι λαθρομετανάστες

Ενώ η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» έχει καταλήξει σε μεγαλοπρεπές φιάσκο, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να κάνουν τη «δουλειά» που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά, δηλαδή να κατακλέβουν τους Έλληνες! Χθες, συνελήφθηκαν στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, δύο «οικονομικοί μετανάστες» από την Γεωργία, έναν 37χρονο κι έναν 45χρονο οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν διαπράξει το τελευταίο 15ήμερο έξι διαρρήξεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στην Καλλιθέα, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η σύλληψη των δύο κλεφτών ήταν περιπετειώδης. Μόλις τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαφύγουν κι όταν είδαν να εγκλωβίζονται ο ένας από τους δύο έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε εναντίον τους. Τελικά, μετά από συμπλοκή οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν, διαπιστώνοντας πως πρόκειται για… παλιούς γνώριμους των αρχών. Σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του Πειραιά, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 11 ετών και 9 μηνών, προφανώς για κάποιο πολύ σοβαρό κακούργημα. Το ερώτημα είναι πως εξακολουθούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Είναι προφανές: είχε συλληφθεί για κακούργημα ή κακουργήματα, προφυλακίστηκε για λίγο, αποφυλακίστηκε με όρους (να δίνει το «παρών» στο τμήμα της περιοχής κατοικίας του) στα πλαίσια της… αποσυμφόρησης των φυλακών κι αυτός εξαφανίστηκε, δεν παρουσιάστηκε ούτε στη δίκη, όπου δικάστηκε «ερήμην» και συνέχισε κανονικά την κακοποιό δράση του! Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα του Μνημονίου…