Έδρασαν πάλι τα «Τάγματα Εφόδου» της αριστεράς – ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ μοίραζε… συγχαρητήρια!

Με τον συνήθη -τα τελευταία χρόνια- τρόπο διαλύθηκε και σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση κατά των νέων μέτρων στην πλατεία Συντάγματος. Η γνωστή ομάδα των κουκουλοφόρων αναρχοκομμουνιστών του “black block” επανεμφανίστηκε κι έπιασε αμέσως δουλειά. Πέτρες, βόμβες μολότωφ, φωτιές κ.τ.λ. από την μία μεριά, δακρυγόνα (απ’ αυτά που θα καταργούσε ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ…) από την άλλη, και η συγκέντρωση διαλύθηκε άδοξα…

Να θυμηθούμε, πως πριν από τις εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχόταν πως θα «βγάλω τις κουκούλες από αυτά τα καθάρματα», αλλά φαίνεται πως το σκέφτηκε ψυχραιμότερα το πράγμα, είδε το τεράστιο όφελος που έχει από τη δράση τους, και ανέκρουσε πρύμναν.

Και το αστείο στην όλη υπόθεση, είναι πως αμέσως μετά τα επεισόδια, ο ανεκδιήγητος υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ απένειμε… συγχαρητήρια στα κόμματα της αριστεράς, γιατί αυτή τη φορά δεν έκαψαν ολόκληρη την Αθήνα, και εποίησε την νήσσα για τα κουκουλοφόρα «Τάγματα Εφόδου» των αριστεριστών:

«Η περιφρούρηση της σημερινής διαδήλωσης είναι το ηχηρό μήνυμα της Δημοκρατίας μας. Συγχαρητήρια στους φορείς και τα κόμματα για το πνεύμα συνεργασίας και την αποτελεσματική περιφρούρηση των συγκεντρώσεών τους. Απέδειξαν ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαμαρτυρίας μπορεί να περιφρουρηθεί και να απομονωθούν οι ακρότητες».

ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΕΙΣ;