Η Χρυσή Αυγή έκανε την αρχή – Εθνικιστική αφύπνιση και στην Ισπανία

Δικαιώνονται οι φόβοι των διεθνών εξουσιαστών-τοκογλύφων… Λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου, όταν είχε αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα η δυναμική της Χρυσής Αυγής, είχε αναλυθεί –κι από Έλληνες κι από ξένους «ειδικούς»- η σοβαρή πιθανότητα τυχόν επιτυχία των Ελλήνων εθνικιστών να φέρει εθνικιστικό «ντόμινο» στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ειδικά σ’ αυτές του Νότου, οι λαοί των οποίων εξαθλιώνονται με την οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Τώρα, οι χειρότεροι φόβοι των διεθνών εξουσιαστών-τοκογλύφων φαίνεται πως δικαιώνονται! Έτσι, μετά την θριαμβευτική είσοδο ενός αυθεντικού εθνικιστικού κινήματος στη Βουλή των Ελλήνων (που εν τω μεταξύ τρεις μήνες μετά τις εκλογές έχει ήδη διπλασιάσει τα ποσοστά του…), το φαινόμενο της εθνικιστικής αφύπνισης είναι… μεταδοτικό στην Ευρώπη. Έρχεται, λοιπόν, η ώρα της Ισπανίας; Όπως όλα δείχνουν, στις προσεχείς ισπανικές εκλογές το εθνικιστικό κίνημα της χώρας θα εισέλθει δυναμικά στο κοινοβούλιο και θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Διαβάζουμε σχετικά στο συστηματικό «Βήμα»:

Οι φασίστες επιστρέφουν στους δρόμους της Μαδρίτης

«Η Άκρα Δεξιά σηκώνει, πάλι, κεφάλι στην Ισπανία. Χίλιοι νεοφασίστες διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο στη Μαδρίτη με σύνθημα «Η κρίση ονομάζεται δημοκρατία». Αυτή ήταν η πρώτη τους δυναμική εμφάνιση ύστερα από μια μακρά περίοδο ησυχίας.

Αποτελεί ένδειξη ότι η ισπανική Ακροδεξιά θα ακολουθήσει τα χνάρια αδελφών κομμάτων της στην Ευρώπη και θα κάνει την «έκπληξη» στις επόμενες εκλογές; Όλα τα συστατικά υπάρχουν εκεί: οικονομική κρίση, υψηλότατη ανεργία, πολλοί μετανάστες και νοσταλγοί του Φράνκο έτοιμοι να αλλάξουν μανδύα και να φορέσουν εκείνον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, πουλάει πολύ σήμερα…

Οι περιστάσεις, αν μη τι άλλο, τους ευνοούν. Οι ακροδεξιοί του περασμένου Σαββάτου, που πραγματοποίησαν πορεία από τα γραφεία του ΡΡ ως τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος φώναζαν το σύνθημα «Η Μαδρίτη θα γίνει το λίκνο του φασισμού» – παραφράζοντας το σύνθημα της Αριστεράς «Η Ισπανία θα γίνει ο τάφος του φασισμού». Η πορεία τους ήταν μια από τις 1.900 που έχουν διοργανωθεί στην ισπανική πρωτεύουσα τους τελευταίους επτά μήνες. Κανένας όμως δεν αποκλείει ότι μπορεί να αποτελεί την αρχή ενός κύματος νεοφασισμού που θα παρασύρει την Ισπανία ύστερα από τόσες άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Και μετά την Ελλάδα και την Ισπανία, ποιος έχει σειρά; Η Πορτογαλία, μετά ενδεχομένως η Ιταλία και πάει λέγοντας;

Δίδαγμα: Οι διεθνείς τοκογλύφοι έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!

Αμαλία Κουτσαβίτη