Η «ελευθεροτυπία» της κόκκινης Κούβας: οι «ενοχλητικοί» δημοσιογράφοι στα μπουντρούμια

Η Διαμερικανική Εταιρεία Δημοσιογράφων (SIP) ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση του ανεξάρτητου Κουβανού δημοσιογράφου Martinez Arias ο οποίος συνελήφθη προ ημερών στην Κούβα επειδή προέβη σε αποκαλύψεις για επιδημία χολέρας στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της SIP: «Είναι αντιφατικό να κινδυνεύει με φυλάκιση ένας δημοσιογράφος διότι δημοσίευσε ειδήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, οι οποίες απεναντίας θα έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψη για να επιλυθεί ένα πρόβλημα που αγγίζει τον πληθυσμό».

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος βασανίστηκε μετά τη σύλληψή του από την κομμουνιστική αστυνομία των Κάστρο, όπως κατήγγειλε ο διευθυντής του Hablemos Press Χεσούς Γέρα και ο δικηγόρος και συνεργάτης του πρακτορείου, Velsant Boloe, τον οποίο είχαν επίσης συλλάβει οι κουβανικές αρχές.

Να σημειωθεί πως ο Martinez Arias έχει συλληφθεί τρεις φορές εντός του έτους και κατηγορείται για προσβολή του πρώην δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο και του αδελφού και διαδόχου του Ραούλ, και τώρα κινδυνεύει με τριετή φυλάκιση.

Η ελληνική ΕΣΗΕΑ, των ορφανών των Λένιν, Στάλιν, Χότζα, Τσαουσέσκου, Πολ-Ποτ, Κάστρο και λοιπών τυράννων και σφαγέων κομμουνιστών δικτατόρων, πρώην «Ιού» της «Ελευθεροτυπίας», που βγάζει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα, γιατί άραγε σιωπούν στην πολιτική δίωξη του Κουβανού συναδέρφου τους; Μήπως επειδή αρχή τους είναι το «πας μη κομμουνιστής δεν έχει κανένα δικαίωμα στη ζωή»;