Ο Φωτόπουλος καλεί σε… σοβιετική επανάσταση – ποια θα είναι η απάντηση της δικαιοσύνης;

Aνοιχτή πρόκληση για γενικές επαναλαμβανόμενες απεργίες καθώς επίσης και καταλήψεις υπουργείων, δημοσίων κτιρίων και οργανισμών, απηύθυνε ο γνωστός (και απαξιωμένος) εργατοπατέρας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, παλιό στέλεχος της «τροτσκιστικής» πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ και νυν ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου. Ιδού οι δηλώσεις του:

«Στην κυριολεξία να τους κάνουμε να μην προλαβαίνουν να μετρούν τις καταλήψεις, να νεκρώσουν τα πάντα. Για να πετύχει η απεργία χρειάζεται ιδεολογική αντιπαράθεση, προκειμένου να καταδειχθεί ότι τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος, και συντονισμός των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, με καταλήψεις, επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, κτλ. Τους πέντε δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν, αλλά τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των ανέργων και της νέας γενιάς που την μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους, όχι».

Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του Τρότσκι που αναφέρονται στα γεγονότα που συνέβησαν τις παραμονές της «Οκτωβριανής Επανάστασης» των μπολσεβίκων (γενικές επαναλαμβανόμενες απεργίες, καταλήψεις κ.τ.λ.), συμπεραίνει πως η… συνταγή Φωτόπουλου είναι στην ουσία της κάλεσμα για κατάλυση του κράτους και… επανάσταση σοβιετικού τύπου.

Άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τα νέα μέτρα που θα σκορπίσουν τη δυστυχία στον ελληνικό λαό, εδώ πρόκειται για παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες, που επισείουν το μισό Ποινικό Κώδικα. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τις αντιδράσεις της συγκυβέρνησης, των κομμάτων και κυρίως της «αδέκαστης» δικαιοσύνης. Της «αδέκαστης» δικαιοσύνης που έσπευσε με κινηματογραφική ταχύτητα να ασκήσει διώξεις κατά τριών εκλεγμένων από το λαό βουλευτών γιατί αναποδογύρισαν δυο-τρεις πάγκους λαθρομεταναστών που έκαναν παρεμπόριο. Εδώ, τα πράγματα είναι πολύ απλά και δε θέλει πολύ φιλοσοφία: ο Φωτόπουλος δεν έχει καν βουλευτική ασυλία, οπότε δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την άσκηση δίωξης και τη σύλληψή του μέσα στα όρια του αυτοφώρου. Κι αν αυτό δε συμβεί (που κάτι μας λέει πως δε θα συμβεί…), τότε θα δοθεί το δικαίωμα στον κόσμο να υποθέσει πως έχουμε δικαιοσύνη μόνο για τα… πανηγύρια…