Δημοσκόπηση MRB: Μόνη ωφελημένη η Χρυσή Αυγή

Μια ακόμα δημοσκόπηση, η τρίτη κατά σειρά εμφανίστηκε στη δημοσιότητα. Είναι της εταιρείας MRB για την Realnews, και τα αποτελέσματά της είναι παρόμοια με τις προηγούμενες.

Έτσι, η ΝΔ προηγείται με 22,9%, ακολουθεί κατά πόδας ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%, σταθερά στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 9%, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με 7,9%, πέμπτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, έκτη η ΔΗΜΑΡ με 4,2% και τελευταίο το ΚΚΕ με μόλις 4%. Τα ποσοστά αυτά είναι χωρίς την αναγωγή επί της αδιευκρίνιστης ψήφου, που ξεπερνά το 20%!

Παρατηρούμε, λοιπόν, πως όλα τα παλιά πολιτικά κόμματα (κι όσα γεννήθηκαν από τα σπλάχνα τους…) έχουν μια σαφή πτωτική τάση, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι παραδοσιακά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισπράττει την κυβερνητική φθορά. Είναι φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει…

Από την άλλη πλευρά, το μόνο κόμμα που ανεβάζει εντυπωσιακά τις δυνάμεις του είναι η Χρυσή Αυγή. Και το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι να δούμε σε ποιο ποσοστό θα καταλήξει τελικά αυτή η εντυπωσιακή άνοδος και τι σεισμικές ανακατατάξεις θα φέρει στην πολιτική μας ζωή…

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι από τις έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης. Ποσοστό 48,7% τοποθετείται αρνητικά, ενώ το 44,5% τις επικροτεί. Από την άλλη, σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες (26%) αξιολογεί θετικά τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες ενώ το 69,5% είναι αντίθετο.

Αμαλία Κουτσαβίτη